Kategórie:

Korg DS-DAC-10R

Poštovné zadarmo

Výrobca: KORG
Katalógové číslo: KRDSDAC10R
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 5

DS-DAC-10R + AudioGate 4: všetko, čo potrebujete pre nahrávanie v DSD!

Stačí jediným USB káblom prepojiť DS-DAC-10R s vaším počítačom. DS-DAC séria je vyhlásená ako najefektívnejší systém pre prehrávanie audia s vysokým rozlíšením; s príchodom DS-DAC-10R teraz umožňuje vo vysokom rozlíšení aj nahrávať. Nový DS-DAC-10R podporuje DSD formáty 5.6 MHz a 2.8 MHz pre prehrávanie a nahrávanie - rovnako ako PCM formáty v kvalite až 192 kHz / 24-bit. Teraz už nemusíte čakať, až vašu obľúbenú skladbu vydajú vo vysokom rozlíšení; nahráte si ju ako DSD sami a môžete si okamžite vychutnať ten skvelý zvuk - kdekoľvek a kedykoľvek chcete.

 
 ks
Vaša cena s DPH: 559 EUR
 

Užívajte si život s úplne neskutočnú kvalitou zvuku - nahrávajte v DSD.

"High-Resolution" čiže vysoké rozlíšenie je posledná hranica, ktorá bola v oblasti audio prehrávania prelomená. USB DAC hardvér je teraz veľa a k dispozícii sú aj rôzne formáty vysokého rozlíšenia. Jedinou nedostatkovú vecí bolo malé množstvo hudby alebo podobných zdrojových dát tohto formátu.

KORG ako jeden z prvých rozpoznal potenciál formátu high-resolution DSD audio a reagoval na to svojou MR sériu, ktorá zahŕňa rackové štúdio rekordéry, prenosné riešenia aj handheld zariadenia. Navyše AudioGate softvér vie pracovať so všetkými najnovšími formátmi a stal sa rýchlo štandardom pre prehrávanie audia s vysokým rozlíšením.

Teraz predstavuje nový DS-DAC-10R, ktorý je najnovším prírastkom medzi jeho zariadeniami a softvérom určenými pre DSD. Tento revolučný USB DAC (Digital-to-Audio Converter) nahrávací systém navyše umožňuje Analog-to-Digital konverziu v profesionálnej kvalite a je súčasne vybavený phono vstupmi, čo je ideálne napríklad pre archiváciu vinylových nahrávok.

Phono vstupy pre priame prepojenie s gramofónom
Ak nemôžete práve zohnať skladby vo vysokom rozlíšení, ktoré si chcete vypočuť, potom si ich môžete sami na DS-DAC-10R nahrať.

Vinylové nahrávky si v poslednej dobe získavajú čím ďalej väčšiu popularitu. Niektorí audiofilovia a nadšenci preferujú vinylové nosiča kvôli nezameniteľnému zvuku, ktorého hĺbku nedokážu digitálne audio dáta reprodukovať. KORG DS-DAC-10R umožní týmto fanúšikom retro nahrávok rýchlo a efektívne usporiadať ich hudobnú zbierku ako hudobné údaje. Na Phono vstupy DS-DAC-10R možno priamo zapojiť gramofón, k dispozícii je pritom dokonca aj uzemňovacie terminál. Skladby z dosiek potom vo formáte DSD s vysokým rozlíšením nestráca nič zo svojej kvality, navyše je pomocou programu AudioGate jednoducho usporiadate do prehľadnej podoby. Vstupné konektory podporujú tiež signály linkovej úrovne - ako napríklad z kazetového prehrávača, vďaka čomu sa jedná o ideálny systém pre celkovú archiváciu vašich nenahraditeľných hudobných zbierok.

DSD Phono Equalizer pre nahrávanie a prehrávanie (*1)

DS-DAC-10R je vybavený DSD phono ekvalizérom, ktorý umožňuje obnoviť všetko, čo bolo v nahrávke orezané, pričom minimalizuje akýkoľvek vplyv krivky ekvalizéra procesu na zvuk. Popri štandardnej RIAA krivky (*2) & nbsp; je podporované ďalších päť typov kriviek. Phono ekvalizáciu možno aplikovať buď pri nahrávaní, alebo naopak pri prehrávaní neekvalizovaných DSD nahrávok z Vynil. Táto všestranní špičková technológia umožňuje vychutnať si nefalšovaný zvuk vinylových nahrávok doposiaľ nevídaným spôsobom - a to aj na high-end audio zariadeniach.

*1. V dôsledku tvarovanie vinylových nosičov býva pre ihly ťažké pri prehrávaní presne kopírovať príslušnú drážku, navyše to tiež skracuje dobu nahrávania. Z toho dôvodu sa nahrávky ekvalizují tým spôsobom, že sa potlačia spodné frekvencie a naopak zvýrazní vyššie frekvencie, pri prehrávaní sa potom aplikuje opačnej nastavenia (krivka) ekvalizácie. Túto kompenzáciou vykonáva tzv. "Phono ekvalizér". Pretože prehrávače gramofónových platní mávajú nižší výkon ako väčšina audio zariadenie, je potrebné súčasne zosilniť výstupný signál, čomu opäť napomáha phono ekvalizér. U nového DS-DAC-10R je potrebné zosilnenie dosahované pomocou analógového obvodu, zatiaľ čo ekvalizáciu zaisťuje digitálne spracovanie signálu (v rámci AudioGate 4).
*2. RIAA je štandardná krivka ekvalizácia pre nahrávanie / prehrávanie, ktorá bola definovaná zo strany Recording Industry Association of America. Štandardom sa stala v roku 1954, predtým neboli žiadne štandardy v tomto smere stanovené. Pretože príslušná krivka nebýva na jednotlivých gramofónových platniach vyznačená, nemožno vždy spoľahlivo zistiť aká ekvalizácie bola použitá pri ich nahrávaní & ndash; ovšem väčšinu týchto nahrávok je možné spoľahlivo ekvalizovat práve buď pomocou RIAA krivky alebo piatich ďalších typov štandardných kriviek. V programe AudioGate 4 si môžete jednotlivé krivky vyskúšať a vybrať si takú, ktorá vám bude najviac vyhovovať.

Najvyššia kvalita zvuku dosiahnutá vďaka komponentom najvyššej kvality

Vnútri DS-DAC-10R nájdete ten rovnaký PCM4202 (vyrobený u TI) AD konverter, ktorý sa používa aj v MR-2000S 1-bitovom štúdio rekordéra. Trvali sme na rovnakej kvalite, akou sa môže pochváliť práve tento rekordér, stále používaný v mnohých profesionálnych štúdiách. Vstupný obvod u phono zosilňovače využíva vysoko výkonné komponenty, ako napríklad OPA1662 (vyrobený u TI) alebo tenkostenné polymérové ??multi-layer kondenzátory (PMLCAP® / vyrobený u RUBYCON). U DA konvertora sme použili rovnaký CS4390 (vyrobený u Cirrus Logic), aký používajú MR-2000S a DS-DAC série. Podobne ako táto rešpektovaná zariadení tiež & nbsp; DS-DAC-10R ďalej udržuje motto zn. KORG: "neskreslený zvuk, ktorý presne reprodukuje originál". A aby sme nezabudli, podporovaný je taktiež natívne prehrávanie 2.8224 MHz a 5.6448 MHz DSD súborov.

Natívne prehrávanie 2.8224 MHz a 5.6448 MHz DSD súborov

KORG bol medzi prvými výrobcami audia, ktorí sa zamerali na výhody vysokého rozlíšenia DSD audia, používajúc DSD ako nahrávacie formát vo svojej vysoko uznávané sériu štúdiových a prenosných rekordérov MR. Teraz, keď začali veľké hudobné distribučné stránky ako Blue Coast Records a Channel Classic Records distribúciu dát v DSD formáte a predné výrobcovia audia tiež začali vyrábať USB DAC prevodníky, formát DSD bol fanúšikmi audia uznaný ako synonymum najvyššej kvality reprodukcie. Kvalitu týchto DSD dát môžete plne doceniť pri "natívnom prehrávaní DSD dát", ktoré umožňujú tieto USB DAC prevodníky DS-DAC série.

Tieto prevodníky podporujú nielen prehrávanie 2.8224 MHz DSD dát, ale aj vyššie rozlíšenie 5.6448 MHz, čo je ešte viac verné pôvodnému zdroju.

Jednoduchý a štýlový dizajn

Elegantné tvary DS-DAC-10R na prvý pohľad prezrádzajú jeho precízne kvalitu spracovania. Uhladený a prehľadný čelný panel ponúka vstup pre slúchadlá a ovládač hlasitosti. DS-DAC-10R je navrhnutý tak, aby sa bez problémov integroval s vaším audio systémom. Svietením LED diód vie indikovať prehrávania alebo status nahrávania. Ako zvonku tak vnútri boli použité špičkové materiály - čo je hneď poznať podľa medeného zadného panelu alebo pozlátených konektorov.

Pripojte sa k iAudioGate pre prehrávanie (*3)

DS-DAC-10R môže na prehrávanie využiť možnosť prepojenia s iAudioGate, vysoko kvalitným hudobným prehrávačom pre iPhone. Takže si potom môžete kdekoľvek pripojiť svoj iPhone a vypočuť si archivované nahrávky oveľa ľahšie a pohodlnejšie ako na bežnom PC (* 4).
*3. je potrebné použiť kompatibilný prepojovací kit / adaptér od Apple a napájanie z USB hubu, ktorý je na to prispôsobený.
*4. iAudioGate nemá funkciu phono ekvalizéra.

AudioGate 4

AudioGate 4 novo ponúka možnosť robiť audio nahrávky vo vysokom rozlíšení (high-resolution). Stačí jednoducho nainštalovať AudioGate 4 na váš počítač a potom pomocou USB kábla pripojiť KORG DS-DAC-10R. DS-DAC-10R podporuje 5.6 MHz a 2.8 MHz DSD formát - pre prehrávanie a nahrávanie - rovnako ako PCM formáty v kvalite až 192 kHz / 24-bit. To čo predtým bývalo len riešením pre prehrávanie audia vo vysokom rozlíšení sa tak teraz stáva komplexným systémom pre efektívnu tvorbu audio nahrávok. (*1) Teraz už nemusíte čakať, až vašu obľúbenú skladbu vydajú v high-resolution verzii; nahráte si ju ako DSD sami a môžete okamžite vychutnať ten skvelý zvuk - kdekoľvek a kedykoľvek chcete.

*1. DSD nahrávanie je podporované iba v súčinnosti so zariadeniami DS-DAC série, ktoré sú vybavené AD konvertorom (v súčasnosti iba DS-DAC-10R). Predchádzajúce modely DS-DAC séria nahrávanie neumožňujú.

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky