Kategórie:

Yamaha CLP-430R

Výrobca: YAMAHA
Katalógové číslo: CLP-430R
Záruka (mesiacov): 24

Archívny záznam, produkt bol nahradený novým modelom Yamaha CLP-525 R
Radi Vám ponúkneme aj inú vhodnú alternatívu na tel. 0903 603 574.

Hra na tomto nástroji je radosťou - má všetky vlastnosti, ktoré očakávate od svojho prvého piana, vrátane reálnej odozvy a zvuku. Nové tvorenie zvuku zvukovým jadrom RGE ponúka výraznejšiu expresivitu a klaviatúra GH3 má vlastnosti skutočného klavíra. Farba: Dark Rosewood - tmavý palisander
Yamaha ponúka zdarma rozšírenú záruku na sériu AvantGrand a piána NU1digitálne piána Clavinova radu CLPCVP a Modus. Táto ponuka platí produkty zakúpené v čase od 1. apríla 2013 do 31. marca 2014.

Pre získanie rozšírenej záruky z 2 na 5 rokov si zaregistrujte svoj produkt na
http://cz.yamaha.com/cs/news_events/musical_instruments/hybrid_pianos_2plus3_years_extended_guarantee/
 
 

  • Nová generácia zdroja klavírneho zvuku ponúka vynikajúcu odozvu a výraznú expresivitu (zvukové jadro RGE)
  • Klaviatúra poskytuje vlastnosti klaviatúry skutočného klavíru (klaviatúra GH3)
  • Praktická funkcia vám umožní ľahšie počuť tichšie zvuky (funkcia Intelligent Acoustic Control)

Skutočný výraz klavíra "Real Grand Expression" – zvuk, úder, pedály – dokonalá integrácia pre získanie pocitu akustického klavíru.

Skutočný výraz klavíra (Real Grand Expression). Tato fráza definuje expresívne možnosti Clavinovy. Nejde len o plnú realizáciu zvuku, úderu a pedálov, ale tiež o zavedenie technologií prirodzene používaných pri výrobe akustických pián pre perfektnú integráciu týchto troch elementov do jedného nástroja. Toto piáno produkuje tak presný zvuk, odozvu klaviatúry a pedálov. Pri hre máte pocit, ako keby ste hrali na skutočný akustický klavír.

Budete počuť taký zvuk, ktorý zahráte. Zvukové jadro "RGE Sound Engine" poskytuje vynikajúcu hernú odozvu a expresivitu.

Zvukové jadro "RGE Sound Engine" prináša dokonalé expresívne schopnosti pre nástroje série CLP. Nová CLP séria využíva zvukové jadro "RGE" (Real Grand Expression), ďalšia generácia klavírneho zvukového jadra. Ide o vylepšenie zvukového jadra "Pure CF", které si získalo veľkú obľubu v nástrojoch série CVP, umožňujúcu užiť si hernú odozvu a expresívne schopnosti koncertného krídla. Novinkou je funkcia hladkého zakončenia tónu (Smooth Release), ktorá prináša zvuku úžasnú jasnosť a čistotu staccato not s trvale rezonujúcim zvukom pri jemnom uvolnení prstov z kláves. Vďaka tomu sa podarilo zachytiť podstatu klavírnej hry ako na skutočný akustický klavír, s bohato expresívnymi pocitmi.

Dynamické zmeny zvuku závisia na údere.

Akustický klavír je hudobný nástroj, ktorého zvuk je známy a pretrváva už dlhú dobu. Sila úderu neovplyvňuje len hlasitosť, ale aj zvuk po stránke farby, čírosti a vytvára tak bohatú výrazovosť. Clavinova produkuje hlboké rezonancie vďaka použitiu klavírnych zvukov, ktoré boli presne samplované v celej dĺžke jednotlivých vzoriek. Patentovaná technológia vytvára hladké a dynamické zmeny v závislosti na sile úderu. Naviac pre dosiahnutie pocitu z hry porovnateľného s akustickým klavírom, bola reakcia na úder dôkladne skúmaná mnohými klaviristami, ktorí nástroje testovali a poskytli odozvu oddeleniu výskumu a vývoja Yamaha.

Klavírne zvuky stelesňujúce pozornosť, ktorú môžu očakávať len firmy zaoberajúce sa výrobou klavírov.

Zvuky klavíra v Clavinove boli získané nahratím zvuku koncertného krídla Yamaha, ktoré viedlo k vzniku nástroja CFX – klavíra, který si vybrala pre svoje vystúpenia v roku 2010 aj víťazka známej medzinárodnej klavírnej súťaže (International Frederick Chopin Piano Competition). Bol vybraný ideálny nástroj pre nahrávánie a tento bol čo nejprecíznejšie naladený skúseným ladičom klavírov. Všetky zvuky boli nahraté nie len s ohľadom na zachytenie krásy každého tónu, ale tiež s ohľadom na harmonický zvuk celého nástroja.

128-hlasová polyfónia vám umožní hrať bez odseknutých nôt, zvlášť potom v obtiažnych hudobných pasážach.

Pri hre rýchlych fráz alebo akordov so stlačeným pedálem chcete hrať bez odseknutých tónov. Clavinova ponúka 128-hlasovú polyfóniu, takže si môžete bez akéhokoľvek obmedzenia vychutnať aj zložité pasáže skladieb autorov ako sú Liszt či Ravel, kde se často využíva hra s pedálom. Tak ako sa v priebehu rokov zlepšujú vaše hráčske schopnosti aj vaša Clavinova s vami bude naďalej schopná držať krok.

Rôzne zvuky klavíra, ktoré si môžete vybrať podľa skladby, kterú chcete hrať.

Clavinovy sú vybavené charakteristickými zvukmi klavíra, které ponúka reakcie a odozvu, ako u koncertného krídla. Nájdete tu zvuk piána pre balady, ktorý jemne rezonuje na začiatku vzorky, zvuk klavíra pre jazz, ktorý dodáva celkovému zvuku hĺbku a zvuk klavíra pre populárnu hudbu s jasným a bohatým zvukom. Aby bolo zaistené, že zvuk zodpovedá zvolenému žánru, jednotlivé klavírne zvuky sa zameriavajú nie len na rezonanciu, ale tiež napríklad na zvuk pri uvolnení klávesy a ďalšie jemné nuancie. Vždy, keď na tento nástroj hráte, môžete si užiť perfektný zvuk klavíra bez nutnosti meniť akékoľvek nastavenia.

Klaviatúra "GH3 (Graded Hammer 3)" verne reprodukuje úder klavíra.

Úder u klaviatúry nástrojov Clavinova je cenený mnohými pianistami pre pocit z hry, pri ktorej zabudnete, že ide o digitálne piáno. Tajomstvo tohto vynikajúceho úderu je skryté v rovnakom kladivkovom systéme a mechanike ako pri akustickom klavíry. Clavinova verne reprodukuje chovanie klaviatúry akustického klavíra v závislosti na hmotnosti kladivka, sile úderu a prirodzenom chovaní klávesy pri jej uvolnení od ťažších nižších kláves až po ľahšie klávesy vo vyššom rozsahu. Dôležitý je tiež unikátny trojsenzorový systém Yamaha, který presne sníma a interpretuje chovanie klaviatúry, ako u akustického klavíra. Pri rýchlych repetíciách jedného tónu alebo pri trilkovaní, technikách používaných v mnohých skladbách (ako napríklad Pre Elišku), môžete hrať vždy zreteľne a jasne.

"Stabilizátory klaviatúry" zvyšujú jej trvanlivosť.

Klaviatúra musí presne reagovať na úder vašich prstov, aby tóny zneli tak, ako chcete. Protože práve klaviatúra hrá takú kľúčovú úlohu, musí vám umožniť plynulé fungovanie a dobrú odozvu na úder po dlhú dobu. Práve preto je všetkých 88 kláves vybavených stabilizátormi klaviatúry. Tieto nie len že umožňujú hrať s prirodzeným úderom, ale tiež výrazne zlepšujú stabilitu a trvanlivosť klaviatúry.

Dlhé klávesy pre ľahkú hru aj v spodnej časti každej klávesy.

Klávesy poskytujú príjemné dosadnutie, pretože vzdialenosť od špičky klávesy k jej opore je extrémne dlhá. Ak hráte skladbu, kde se často používajú čierne klávesy, aj keď potom stlačíte bielu klávesu blízko opory, klávesa jemne klesne a zachová si drobné nuancie jemného alebo silného stlačenia klávesy.

Akustický systém produkuje zvuk akustického piána, ako keby nástroj sám rezonoval.

Pretože Yamaha kladie taký veľký dôraz na radosť z hry, preto sú reproduktory, zosilňovače a ďalšie prvky akustických systémov optimalizované, aby hráč v priebehu hry počul iba užasne znejúci zvuk. Tieto hudobné nástroje práve vďaka rezonancii dávajú pocit, že je Clavinova skôr akustický nástroj ako digitálny.

Pedály, ktoré môžu úplne vyjadriť emócie obsiahnuté v jednotlivých tónoch.

Sustain pedál vytvára pri jeho použití širokú a hlbokú rezonanciu. Výsledkom je realistický zvuk, rovnako ako pri hre na akustické piáno. Budete počuť dokonca aj jemné zmeny v závislosti na tom, či hráč stlačí pedál pred, alebo po údere na klávesu. Môžete si vychutnať tiež hru impresionistických diel autorov ako Debussy alebo Ravel, kde je nesmierne dôležitá expresivita pri čiastočnom stlačení pedálu (funkcia half-pedál).

Funkcia "Intelligent Acoustic Control" ponúka plný, vyvážený zvuk bohatý na basy aj výšky aj pri nízkych hlasitostiach.

Nastavenie hlasitosti je vhodné aj pre hranie doma, kde ostatní občas uprednostňujú, aby ste hrali tichšie. Už ste sa možno stretli so skutočnosťou, že ak nastavíte nízku úroveň hlasitosti, tak je obtiažne počuť správne basy a výšky. Na Clavinove si vďaka funkci Intelligent Acoustic Control (IAC), ktorá automaticky nastavuje zvuk, môžete vychutnať náležite vyvážený zvuk aj pri nízkych hlasitostiach. Naviac pri ovládaní hlasitosti sa automaticky prevádzajú aj jemné úpravy celkového zvuku ozvučovacieho systému (nastavením ekvalizéru) pre nízke hlasitosti. Táto možnosť nastavenia hlasitosti bez straty bohatosti a vyváženosti zvuku je exkluzívnou výhodou Yamahy, ktorá vám zaručí hru vždy s najlepšou kvalitou zvuku.

Je poskytovaná úplná ponuka základných funkcií unikátnych pre digitálne piáno, ako je nastavenie hlasitosti a metronóm.

Naviac okrem toho, že nástroj nepotrebujete ladiť, ponúka Clavinova modely nastavenia hlasitosti a dva sluchátkové výstupy. Takže môžete nerušene počúvať, ako vaše dieťa cvičí, alebo hrať duety bez toho, aby ste rušili okolie. Metronóm a ďalšie funkcie vám pomôžu zlepšovať vaše klavírne zručnosti.

Môžete využiť dva módy nahrávania v závislosti na účele.

Nahrávanie je užitočný spôsob, ako zhodnotiť svôj výkon. Nahrávať môžete stlačením jedného tlačítka. Dokonca môžete nahrávať aj dve stopy, čo vám umožní nahrať si party pre ľavú a pravú ruku zvlášť a následne ich prehrať dohromady. Nahrávky si môžete uložiť tiež na USB pamäťové zariadenie. *

* Pre ukladanie sa používa formát SMF.

Pri použití funkcie USB Audio Recorder môžete zaznamenať svoju hru na USB flash pamäť ako audio súbor. * Pretože pre prehrávanie potom nepotrebujete Clavinovu, môžete si tieto záznamy uložiť do počítača a porovnávať si svoj pokrok, alebo napáliť nahrávky na CD a pochváliť sa rodine alebo priateľom ako hráte. Tieto súbory si môžete načítať tiež do svojho prenosného prehrávača a počúvať ich na cestách.

* Používa sa formát súborov WAV.

Široký výber realistických zvukov ďalších hudobných nástrojov obohatí vašu hru.

Okrem zvukov klavíra ponúka Clavinova tiež širokú škálu zvukov ďalších nástrojov, vrátane elektrického piána z Yamahy CP1, cembala, gitary a sláčikov, pre ktoré môžete nájsť bohaté využitie. Mód Dual, ktorý znamená použitie dvoch zvukov súčasne (navrstvenie zvukov), ponúka bohatý zvuk kombinujúci klavír a sláčiky. Rôznymi variantami kombinácií zvukov si môžete užiť hranie mnohých rôznych štýlov.

USB porty umožňujú ľahké ukladanie dát a ich prenos.

Clavinovy sú vybavené portom USB TO DEVICE pre prepojenie USB pamäťového zariadenia a portom USB TO HOST pre pripojenie k počítaču pomocou jediného USB kábla. Tieto porty vám umožnia ľahko ukladať nahrané dáta, alebo prenášať dáta medzi vašou Clavinovou a počítačom alebo do ďalšej Clavinovy.

Nástroj vám pomôže tiež pri učení. Obsahuje 50 známych klavírnych skladieb.

Uložené skladby sú výberom z populárnych klavírnych skladieb. Tieto skladby plné emócií nie sú vhodné iba na počúvanie, ale môžete ich použiť tiež pre výuku. Môžete si ich napočúvať ako vzor, znížiť ich tempo a hrať spolu s touto prehrávanou skladbou, alebo si pustiť len part pravej ruky a nacvičovať k tomu part ľavej ruky apod. Týchto 50 uložených skladieb je ďalšou peknou a užitočnou výhodou Clavinovy.

Kryt klaviatúry môže zakryť ovládací panel pre prirodzenejší vzhľad akustického piána.

Ovládací panel sa dá diskrétne skryť pod kryt klaviatúry. Toto ešte viac približuje vzhľad nástrojov CLP série 400 k vzhľadu klasického akustického piána.

Design zachytáva skutočnú krásu klavíra. K dispozícii sú aj farebné varianty.

Clavinovy sú navrhnuté tak, aby ponúkali vzhľad a charakter akustického piána. Luxusný leštený povrch ponúka klasický vzhľad klavíra, zatiaľ čo ďalšie farebné varianty môžete zladiť s vybavením ľubovoľnej miestnosti. CLP séria obsahuje tenké modely, ktoré môžete postaviť kamkoľvek, ale tiež klavíry (malé krídla) so svojou impozantnou siluetou.

Online služby vám umožnia kedykoľvek prístup k ďalšej zábave s Clavinovou.

Širokú škálu skladieb, nôt a ďalšieho skvelého hudobného obsahu nájdete na stránke http://services.music.yamaha.com/

Upozornenie pre obchodníkov: Popisy na stránke www.bigmusic.sk sú chránené autorskými právami a ich kópie sú neoddeliteľnou súčasťou notárskej zápisnice uloženej dňa 25. 3. 2011 v notárskom centrálnom registri listín pod č. N 179/2011, NZ 10841/2011, NCRls 11107/2011. V prípade, že na svojich internetových stránkach použijete popisy produktov zo stránky www.bigmusic.sk, je potrebné uviesť pôvodný zdroj s textom: Popis produktu pochádza zo stránky www.bigmusic.sk, pričom www.bigmusic.sk musí byť aktívny odkaz. V opačnom prípade ide o porušenie predpisov o pravidlách hospodárskej súťaže ako aj o porušenie autorského zákona.

Rozmery/Hmotnosť

Rozmery Šírka 1,420mm (55 7/16")
Výška 907mm (35 11/16"]
Hĺbka 513mm (20 3/16")
Hmotnosť Váha 60.5kg (133 lbs., 6 oz)

Ovládanie príslušenstva

Klaviatúra Počet kláves 88
Typ GH3 (Graded Hammer 3) klaviatúra
Nastavenie citlivosti Hard, Medium, Soft, Fixed
Pedál Počet pedálov 3
Polovičný pedál Áno
Funkcie Damper with half pedal effect, Sostenuto, Soft
Displej Typ 7-segmentov LED
Panel Jazyk Anglický

Skrinka

Kryt klávesov Štýl krytu klávesov Sliding, Panel Reveal Key Cover
Opierka na noty Áno

Zvuky

Tvorba tónov Technológia tvorby tónov RGE (Real Grand Expression) Sound Engine
Hladké zakončenie tónu Áno
Tlmená rezonancia Áno
Polyfónia Počet hlasov polyfónie (Max.) 128
Predvoľby Počet zvukov 14 (Voice Demo), 50 (Piano)

Efekty

Typy Reverb 4
Brilliance 5
Intelligent Acoustic Control (IAC) Áno
Funkcie Duálny mód Áno

Piesne

Predvoľby Počet predvolených piesní 14 (Voice Demo), 50 (Piano)
Nahrávanie Počet piesní 10
Počet stôp 2

Funkcie

USB Audio Recorder Playback WAV
Nahrávanie WAV
Metronóm Tempo Range Áno
Ovládacie prvky Transpose Áno
Ostatné Tuning, Scale Type, etc.

Ukladanie a pripojiteľnosť

Ukladanie Vnútorná pamäť about 1.5MB (Flash Memory)
Vonkajšie zariadenia USB Flash Memory, Memory Card (SmartMedia, etc.) with External Adapter
Pripojiteľnosť Slúchadlá 2
MIDI IN, OUT, THRU
AUX IN L / L+R, R
AUX OUT L / L+R, R
USB TO DEVICE Áno (1)
USB TO HOST Áno (1)

Zosilňovač a reproduktory

Zosilňovač 30W x 2
Reproduktory 16cm x 2 [6 5/16" x 2]

Napájanie

Spotreba energie 25W

Príslušenstvo

Zahrnuté príslušenstvo Háčik na zavesenie slúchadiel Áno

Upozornenie pre obchodníkov: Popisy na stránke www.bigmusic.sk sú chránené autorskými právami a ich kópie sú neoddeliteľnou súčasťou notárskej zápisnice uloženej dňa 25. 3. 2011 v notárskom centrálnom registri listín pod č. N 179/2011, NZ 10841/2011, NCRls 11107/2011. V prípade, že na svojich internetových stránkach použijete popisy produktov zo stránky www.bigmusic.sk, je potrebné uviesť pôvodný zdroj s textom: Popis produktu pochádza zo stránky www.bigmusic.sk, pričom www.bigmusic.sk musí byť aktívny odkaz. V opačnom prípade ide o porušenie predpisov o pravidlách hospodárskej súťaže ako aj o porušenie autorského zákona.

 

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky