Kategórie:

Yamaha CLP-625PE

Poštovné zadarmo

Výrobca: YAMAHA
Katalógové číslo: HN173667
Záruka (mesiacov): 24

Výhodne nakúpte aj príslušenstvo v sade – stojan, slúchadlá, stoličku alebo lavičku. Pošlite nám svoj kontakt a vypracujeme Vám výhodnú cenovú ponuku.
Chcem výhodne kúpiť aj príslušenstvo v sade.


Inovatívna séria digitálnych pián Clavinova ponúka úplne verný pocit z hry po všetkých stránkach. Po sto dvadsaťpäťročnej tradíciu výroby akustických klavírov má Yamaha určite na čom stavať.
 
 

Tieto skúsenosti sa premietajú aj do celkového konštrukčného a technologického riešenia pián Clavinova. Zvuk dvoch svetovo preslávených koncertných krídel, ktorá CLP poskytuje vás uhranie rovnako ako skvelá hrateľnosť. Prakticky nespoznáte rozdiel v prechode medzi Clavinova a tradičným akustickým klavírom či už ste začiatočník alebo pokročilejší hráč.


Moderné technológie sebou navyše prináša rad výhod ako možnosť nerušenej hry do slúchadiel (dva výstupy), viacstopový záznam, USB rozhranie alebo využitie hudobného softvéru v kombinácii so zariadeniami iPhone či iPad. Medzi ďalšie obohatenie môžeme počítať 4 druhy reverbov, 10 zvukových registrov, 50 prednastavených klavírnych skladieb alebo 10 demo skladieb. Zabudovaný metronóm je už samozrejmosťou. Tieto a mnoho ďalších vlastností a funkcií vám napomôžu k neustálemu rozvoju a prehlbovaniu vašich schopností.


Zvuk

Za skvelým zvukom stojí dvojica popredných svetových koncertných krídel. CFX je najlepšie koncertné krídlo Yamaha a patrí medzi najpoužívanejšie koncertné krídla súčasnosti. Imperial od výrobcu Bösendorfer, má korene už v začiatkoch 19. storočia a prináša zvuk, ktorý je známy ako "viedenský". O jeho kvalite vypovedá aj to, že to bolo jediné piano, ktoré vyhovovalo frenetické hre Franza Liszta. Tieto renomovanej klavíry sú charakterizované výraznými črtami ako energia, všestrannosť, jemnosť, ľahkosť a vyzretosť. Nástroje boli dokonale naladené špičkovým klavírnym technikom a ich jedinečný zvukový charakter bol zaznamenaný tón po tóne. S digitálnym pianom Clavinova sa môžete tešiť na vynikajúce, krásny a medzi klaviristu vyhľadávaný zvuk.


Skvelý expresívny zvuk reagujúce na úder do klaviatúry zabezpečuje technológia Yamaha Smooth Release. Môžete počuť rezavý tón pri hre staccato, rovnako tak i preznievajúci pri pomalom uvoľňovaní klávesov. Sile úderu zodpovedá hlasitosť i dynamika. Klavirista tak dosiahne jemných aj jasných tónov bez obmedzenia osobného výrazu.


Sample uvoľnenie klávesov

Piano je vybavené vzorky uvoľnenie klávesov (Key-off). V okamihu, keď sa prstami uvoľňujú od klávesov, dochádza k jemným zmenám vo zvuku, tlmidla sa priblíži späť ku strunám a následne zatlmí zvuk. Skutočné nahrávky týchto zmien ponúka vernú reprodukciu najjemnejších nuáns klavírneho tónu a vytvára prirodzený zvuk. Zložitejšie hudobné pasáže bez skrátených tónov zaisťuje polyfónia čítajúci 256 hlasov.


Klaviatúra Graded Hammer 3X (GH3X)

Skvelú hrateľnosť a pocit z hry umožňuje klaviatúra Graded Hammer 3X (GH3X). Vďaka použitiu rovnakej kladivkové mechaniky (len bez strún) ako u akustického klavíra, reprodukuje klaviatúra GH3X odozvu na úder ako akustický nástroj, s ťažšími klávesmi v spodnej časti rozsahu a ľahšími v horných oktávach. Ponúka tiež konfiguráciu troch senzorov, ktorá presne sníma a interpretuje správanie klaviatúry. Klaviatúra GH3X ponúka naviac mechanizmus odskoku, ktorý reprodukuje jemné kliknutie v spodnej časti stlačení klávesy. Tento "escapement" bol navrhnutý tak, že kliknutie je rozpoznateľné iba u najľahšieho úderu, podobne ako akustického klavíra.


Povrch klávesov potiahnutý syntetickou slonovinou a ebenom.

Realistickosť navodzuje aj povrch klaviatúry, ktorá je potiahnutá syntetickou slonovinou v prípade bielych klávesov a syntetickým ebenom v prípade čiernych. Reprodukcia jemne pórovitého povrchu slonoviny, ktorá sa kedysi používala iba v tých najlepších klavíra dokonale absorbuje a zabraňuje kĺzaniu prstov aj po hodinách hrania.


Stabilizátor klávesov.

Klaviatúra virtuálne prevádza emócie z vašich prstov na zvuk, a preto musí ponúkať príjemnú odozvu aj pri dlhšom hraní. Preto Yamaha vybavila všetkých 88 klávesov unikátnym mechanizmom stabilizátorov, ktoré ponúkajú hráči prirodzený úhoz a zlepšujú stabilitu a trvanlivosť klaviatúry.


Prirodzený pocit aj v zadnej časti klávesov.

Klávesy na Clavinova sú vyrobené tak, že oporný bod ukrytý vnútri nástroja je od špičky klávesy tak ďaleko, ako to len dá, čo zlepšuje hrateľnosť a pohodlie aj pri hre v zadnej časti klávesov. Táto konštrukcia zaisťuje pohodlný stisk kláves aj v prípade, že hráte skladbu prevažne na čiernych klávesoch a potom stlačíte bielu klávesu v jej zadnej časti. Váš výraz tak zostane zachovaný v plnom rozsahu.


Rezonancia celého tela nástroja.

Podobne ako u akustického piana je aj u Clavinovy materiál na skriňu starostlivo vyberaný a reproduktory sú umiestnené tak, aby bola dosiahnutá optimálna rezonancie celého tela. Pre zvukový obraz, ktorý je veľmi blízko zvuku akustického klavíra je tento nástroj vybavený tónovými otvory v rôznych miestach tela, aby bol zvuk z reproduktorov prenášaný optimálne k ušiam poslucháča alebo hráča a nezostal "uväznený" vnútri nástroja.


Akustický Optimizer.

Telo Clavinovy obsahuje akustický Optimizer, ktorý reguluje tok zvuku a kontroluje tón. Nová technológia ťaží z dôverných znalostí Yamahy z oblasti akustického správania vnútorných častí hudobných nástrojov. Akustický Optimizer prináša prirodzený a hladký tón v celom rozsahu nástroja.


Atmosféra priestoru koncertnej sály v súkromí vášho domova.

Špecifický pohlcujúce zvuk koncertnej haly bol zachytený špeciálnymi mikrofónmi a prostredníctvom pokročilej binaurálnej samplovacej technológie ho Clavinova teraz sprostredkúva aj vám. Môžete si tak naplno vychutnať atmosféru priestoru koncertnej sály v súkromí vášho domova.


Pri použití slúchadiel oceníte stereofónne Optimizer, ktorý simuluje rozlohou zvuk klavíra ako by ste sedeli priamo pred ním. Binaurální samplovacej technológie navyše navodzuje pocit, že zvuk vychádza priamo z tela nástroja.


IAC (Intelligent Acoustic Control)

Možnosť nastaviť si hlasitosť hry je vysoko užitočná v domácom prostredí, kde nie vždy môžete hrať hlasnejšie. Obvykle pri nižších hlasitostiach je veľmi ťažké počuť basy aj výšky. Aby sa tomu zabránilo, Clavinova je vybavená funkciou Intelligent Acoustic Control (IAC), ktorá automaticky prispôsobuje zvuk a umožňuje tak hráči vychutnať si vyvážený zvuk pri ľubovoľnej úrovni hlasitosti.


Viacstopové nahrávanie

Viacstopové nahrávanie v digitálne piano Clavinova umožňuje zaznamenať vašu hru * jednoduchým stlačením tlačidla, čo je užitočné, keď chcete objektívne posúdiť svoju hru. Navyše si môžete nahrať až 2 stopy pre následné simultánne prehrávanie. Takže si môžete nahrať napríklad každú ruku zvlášť alebo zdvojiť party s využitím rôznych zvukov.


* Nahrávanie prebieha vo formáte MIDI. Na prehrávanie nahraných dát v počítači je potreba zodpovedajúce kompatibilný softvér.

Vlastnosti


Typ: Pianíno

Klaviatúry: GH3X (Graded Hammer 3X)

Typ klaviatúry: Kladivková, plastová

Povrch klaviatúry: Syntetická slonovina

Počet klávesový: 88

Automatické sprievod: Nie

Výučbový systém: Nie

Výkon reproduktorov: 40 W

Počet zvukov: 10

Vstupy: Nie

Výstupy: 2x Headphone Jack 6,3 mm TRS

Polyfónia: 256

USB to Host: Áno

USB to Device: Nie

USB Midi: Nie

Obsah balenie: Adaptér, manuál, noty

Šírka: 1350 mm

Hĺbka: 414 mm

Výška: 831 mm

Hmotnosť: 43 kg

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky