Kategórie:

Korg Stageman 80

Poštovné zadarmo

Výrobca: KORG
Katalógové číslo: KRSTAGE80
Záruka (mesiacov): 24

Obrovské množstvo naživo nahraných bicích fráz. Vysoko kvalitný viacúčelový prenosný zosilňovač.
Potrebujete svoje sólové výstúpenia doplniť o rytmiku a bicie? Potrebujete automatického bubeníka, ale chcete, aby znel skutočne ako "živý"? Potom je tu presne pre vás STAGEMAN 80 - multifunkčný prenosný PA zosilňovač. Obsahuje veľký počet vysoko kvalitných rytmických paternov, ktoré vďaka novej technológii "Real Groove" technológii dokonca dokážu realisticky reagovať na zmenu tempa.
 
 


Nový STAGEMAN 80 tak môže pri živom vystupovaní alebo cvičení fungovať ako váš osobný bubeník; navyše si na ňom môžete nastaviť rytmus presne podľa svojich potrieb a potom ho pomocou nožného prepínača riadiť v reálnom čase. Vďaka kvalitným stereo reproduktorom a slušnému výkonu sa STAGEMAN rozhodne nestratí pri žiadnom vystúpení. V ponuke jeho funkcií ďalej nájdete rekordér a audio prehrávač, prípadne tiež plne vybavený mix. S novým modelom STAGEMAN 80 tak rytmika vašich vystúpení môže ožiť naplno.



Výkonný (80W) stereo systém s veľmi kvalitným zvukom STAGEMAN 80 má zabudovaný výkonný ozvučovací systém, pozostávajúci z dvoch 40W zosilňovačov a dvoch 4-palcových stereo reproduktorov. Môže tak ponúknuť úctyhodný zvuk, ktorý bohato pokryje všetky vystúpenia v menších či stredne veľkých priestoroch, posluchárňach alebo napríklad aj živé pouličné vystúpenia.

Bohatý zvuk naplno využíva všetky výhody tohto vysokého výkonu a je prirodzene vybalancovaný v celom rozsahu, počnúc melodickými basy až po zvučné vyššie frekvencie. Zvukový výstup, kde je každý tón vašej gitary alebo vokálu detailne prekreslený, tak môže konkurovať špičkovým audio zariadením.

Použité zosilňovače patria do triedy D-zosilňovačov, známych svojou efektivitou a energetickou úspornosťou. Môžete si tak vychutnávať čisté tóny bez toho, aby ste sa pritom museli obávať rýchleho vybitia batérií.


Automatický bubeník so skvelým zvukom
STAGEMAN 80 prichádza vybavený veľkým počtom kvalitných rytmických paternov, využívajúcich pokročilé technológie KORG. Tieto paterny vychádzajú z herných charakteristík špičkových profesionálnych bubeníkov a perkusionistov, vďaka novej "Real Groove" technológii navyše dokážu veľmi prirodzene reagovať na zmeny tempa. V ponuke je tak celkom 3GB dát rôznych rytmických slučiek, pokrývajúcich 24 rôznych žánrov vrátane rocku, jazzu alebo napríklad bossa novy, navyše s dvomi variantmi pre každý žáner. Potrebný rytmus môžete prehrať okamžite, jediným stlačením tlačidla. Kvalitné reproduktory zabezpečia verné podanie týchto rytmov, ktoré budú znieť presne tak, ako by ich zahral živý bubeník.

K dispozícii je tiež funkcia pre uloženie obľúbených rytmov (vrátane tempa prehrávania) alebo funkcie pre nastaviteľné reťazenie jednotlivých fráz rytmických štýlov. Môžete si tak vytvoriť originálne bicie stopy presne zodpovedajúce vašim aktuálnym potrebám.


Jednoduché nahrávanie a prehrávanie
Flexibilné nahrávanie umožňuje zachytiť vašu hru spoločne s prehrávaným rytmom alebo spolu so skladbou, ktorú ste pridali na SD kartu. Počas nahrávania máte k dispozícii funkciu undo / redo, prípadne si môžete v nahrávke na zvolených miestach vyznačiť pozície a potom prehrávať napríklad iba zvolenú časť nahraných dát ako slučku, prípadne prihrávať ďalšie dáta (overdubbing). Ľahko si tak môžete "načrtnúť" a rozpracovať prvotnú hudobnú myšlienku, zachytiť materiál pre neskoršie dopracovanie v hudobnom softvéri alebo urobiť postupne kompletnú nahrávku.

STAGEMAN 80 je ďalej vybavený funkciou audio prehrávača, ktorý vie prehrávať súbory vo formáte wav priamo z SD karty. Vďaka funkcii "Acoustage" a kvalitným reproduktorom tak môžete STAGEMAN využiť aj ako skvelú hi-fi súpravu pre počúvanie hudby. Alebo si môžete dopredu pripraviť "sprievodné" skladby a potom hrať spolu s nimi, takže STAGEMAN 80 využijete ako zosilňovač. Oceníte iste aj možnosť zostavenia vlastného playlistu (10 bánk), ktorý umožňuje usporiadať až 24 skladieb.

Rýchlosť prehrávania je možné meniť v rozsahu -25% až + 25%, alebo môžete určiť opakované prehrávanie a pod. STAGEMAN 80 tak ponúka pestrú škálu veľmi užitočných funkcií pre každé vaše vystúpenie.


Mix vhodný pre najrôznejšie účely
STAGEMAN 80 umožňuje navzájom miešať rôzne audio zdroje a to vrátane mikrofónu, dvoch gitarových vstupov pre pripojenie gitary alebo basgitary, ako aj linkového vstupu pre iPod alebo keyboard. K dispozícii je dvojpásmový EQ, mikrofónový a gitarový vstup je možné navyše obohatiť efektom reverb.


Acoustage pre zvýraznenie priestorovosti zvuku
Unikátna funkcia zn. KORG pod názvom "Acoustage" umocňuje priestorovosť zvuku. Docieľuje toho vďaka rozšíreniu stereo efektu, kedy sú výstupné zvuky virtuálne alokované široko do strán. Či už ako kvalitná stereo audio súprava alebo ozvučovací systém, STAGEMAN 80 vám vďaka "Acoustage" vždy ponúkne bezkonkurenčnú zvukovú kvalitu.

* Čo je Acoustage (Virtual Surround Technology)?

Ide o revolučnú technológiu KORG, ktorá dokáže generovať jedinečný osobný zvukový priestor. Aj keď sú k dispozícii iba čelné stereo reproduktory, dokáže vytvoriť "trojrozmerný" zvukový pocit. Základom tejto technológie je pritom dôkladná analýza výstupného zvuku, ktorý je následne optimalizovaný pre dosiahnutie maximálneho efektu.


Užitočné funkcie - ladička a metronóm
STAGEMAN 80 je vybavený veľmi presnou ladičkou. Keď ju zapnete, prepnú sa tlačidlá pre výber štýlov do režimu zobrazenia meracej škály, takže môžete začať rýchlo a s prehľadom ladiť. Môžete tiež naladiť podľa zvuku gitary, basgitary či piana a cvičiť s metronómom.


Ovládanie nožným prepínačom, ideálne pre živé vystúpenia
STAGEMAN 80 možno veľmi pohodlne ovládať aj pomocou nožného prepínača VOX VFS5 (dokupuje sa osobitne). Jeho prostredníctvom potom môžete spúšťať prechody v rytmických paternoch, prepínať jednotlivé variácie rytmov alebo spúšťať / zastavovať nahrávanie alebo audio prehrávač.


Flexibilný v každej situácii
STAGEMAN 80 možno napájať buď z elektrickej siete, alebo pomocou šiestich D batérií. Pri napájaní batériami je výdrž zhruba 20 hodín nepretržitej prevádzky, takže ho môžete bez obáv používať kdekoľvek.

Využiť môžete tiež integrovaný výklopný podstavec, ktorým možno nástroj nakloniť do určitého uhla. Týmto spôsobom je možné zaistiť lepšie počúvanie napríklad pri živých vystúpeniach pred publikom. STAGEMAN 80 je možné umiestniť aj na reproduktorový stojan.


 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky