Kategórie:

VOX VT100X

Poštovné zadarmo

Výrobca: VOX
Katalógové číslo: VXVT100X
Záruka (mesiacov): 24

VTX séria VOX posúva hranice modelingových zosilňovačov!
Od svojho predstavenia v roku 2001 sa séria VOX Valvetronix, ktorá v sebe spája sofistikovanú modelingovú technológiu s unikátnym Valve Reactor obvodom, ktorý reprodukuje zvuk lampového zosilňovača, neustále vyvíja.

Najnovší VT100X je tak vybavený úplne novým modelingovým engine a jeho zvuky sú lepšie ako kedykoľvek predtým! Vďaka použitiu technológie VET (Virtual Element Technology), ktorá vychádza z analýzy jednotlivých komponentov a obvodov konkrétnych zosilňovačov, ponúka VTX úplne najpresnejší a najviac realistický zvuk jednotlivých modelovaných zosilňovačov. Tieto sú navyše vybavené viacstupňovým lampovým Valvetronix predzosilňovačom. Konštrukcia tohto predzosilňovača pritom obsahuje autentický analógový obvod, takže sú zachytené aj tie najjemnejšie zvukové nuansy, príznačné práve pre lampové zosilňovače. Vedľa toho VTX ponúka prepracovaný dizajn vlastnej skrine s vylepšeným bass-reflexom a ohromujúcou rezonanciou. Za hranice doterajších možností vás posunie aj úplne nový VOX Tone Room editačný softvér, vďaka ktorému je možné upravovať existujúce modely zosilňovačov a efekty, prípadne vytvárať dokonca svoje vlastné!

 
 

VET (Virtual Elements Technology) technológie a špičková kvalita zvuku
Vďaka technológii VET (Virtual Elements Technology), ktorá reprodukuje charakteristiky jednotlivých súčiastok, z ktorých sú originálne zosilňovače zložené, je dosiahnutá doteraz úplne nevídaná vernosť pri generovaní zvuku týchto zosilňovačov. VET dokonale napodobní zvuk pôvodných zosilňovačov, až do tých najmenších detailov.

Valvetronix predzosilňovač a lampa
Séria VOX Valvetronix v sebe spája špičkovú digitálnu technológiu a obvody s klasickou lampou. Modely VT100X pre svoj viacstupňový obvod zosilňovača využívajú Valvetronix predzosilňovač. Ten pritom úplne presne reprodukuje jemné skreslenie, rýchlu odozvu a nezameniteľnú charakteristiku zvuku tradičných elektrónkových zosilňovačov, ktorú digitálne technológie doteraz nevedia napodobniť.

Hybridný digitálny / analógový koncový zosilňovač
Koncový zosilňovač v sebe kombinuje skutočný analógový obvod s vysoko výkonným digitálnym zosilňovačom. Vďaka tomu je možné verne zachytiť zvukové rozdiely medzi triedami (class) A alebo AB a aj ďalšie zvukové nuansy, charakteristické pre tradičné lampové zosilňovače. Všetky tieto parametre je možné navyše rôzne nastaviť, takže si zvuk aparátu môžete upraviť presne podľa vašej potreby.

Vysoko výkonný DSP ponúka špičkovú kvalitu zvuku
Kvalita zvuku jednotlivých modelov zosilňovačov bola podstatne zvýšená tiež prepracovaním používaného DSP. Vysoko sofistikovaný DSP umožnil početné ďalšie zlepšenia, a to nielen samplovacej frekvencie alebo zvuku týchto modelov, ale aj zvýšenie kvality efektov ktoré sú základným kameňom celej tvorby zvuku.

Unikátna konštrukcia šasi poskytuje bohaté basy
Kombinácia efektívne tvarovaného šasi zosilňovača s účinnou bass-reflexovou štruktúrou ponúka vo výsledku zvučný tón a bohaté basy bez akýchkoľvek nechcených rezonancií. Tieto zosilňovače ponúknu taký zvuk, ktorý pri ich rozmeroch zďaleka nečakáte.

Tone Room editor / librarian softvér na úpravu modelov zosilňovačov a efektov
Tone Room editor / librarian softvér je súčasťou VT100X. Popri bežnej editácii nastavenia zosilňovača a jeho efektov ale umožňuje tento program aj veľmi detailné nastavenie radu parametrov na takej úrovni, ako by ste skoro vytvárali svoj vlastný hudobný nástroj. Akonáhle dosiahnete presne takého nastavenia zvuku, ktoré ste chceli, môžete si ho uložiť v podobe až troch užívateľských zosilňovačov / efektov. Navyše možno cez aplikáciu Tone Room nahrať a následne používať nastavenia zosilňovača a efektov, vytvorené ďalšími užívateľmi VT100X po celom svete. Okrem verzie určenej pre Windows a Mac je Tone Room k dispozícii aj vo variante pre iOS a Android.

Široká škála 11 realistických modelov zosilňovačov (20 pri použití editor / librarian softvéru)
Sofistikovaná modelingová technológia, prevzatá zo série Valvetronix, ponúka pestrú škálu zvukov rôznych zosilňovačov. Celkom 11 modelov zosilňovačov (20 typov pri použití editor / librarian softvéru) zahŕňa najobľúbenejšie lampové zosilňovače, vrátane niektorých unikátnych, klasických či úplne výnimočných typov. V ponuke ďalej nájdete tiež najmodernejšie high-gain zosilňovače, takže si môžete zvoliť potrebný zosilňovač presne podľa svojej hernej techniky alebo hudobného štýlu.

33 presetových programov (60 pri použití editor / librarian softvéru), vrátane známych zvukov od slávnych gitaristov
33 presetových programov (60 pri použití editor / librarian softvéru) dokáže plne využiť celý potenciál VT100X. Medzi týmito programami pritom nájdete charakteristické zvuky, používané niektorými známymi gitaristami, takže si môžete okamžite zvoliť presne ten správny zvuk pre vašu obľúbenú skladbu. Samozrejme je možné tieto programy aj editovať, prípadne uložiť až osem vlastných zvukov.

Možnosť pripojenia nožného prepínača VFS5
K aparátu je možné pripojiť nožný prepínač VFS5 (dodávaný zvlášť), s ktorého pomocou potom možno vyberať programy alebo zapínať / vypínať efekty, čo oceníte najmä pri živých vystúpeniach.

Download:
VOX ToneRoom Installer pre Windows ToneRoom_Installer_110en.exe

VOX ToneRoom Installer pre MAC ToneRoom_Installer_110.dmg

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky