Kategórie:

Yamaha MX 88

Je na sklade Poštovné zadarmo

Výrobca: YAMAHA
Katalógové číslo: HN174129
Záruka (mesiacov): 24
Dodacia doba - bežne (prac. dni): 3

Rad MX sa dočkala rozšírenia o verziu s novou klaviatúrou Graded Hammer Standard (GHS) s 88 klávesami, ktorá veľmi verne simuluje pocit z hry na akustický klavír, vrátane povrchovej úpravy absorbujúcej vlhkosť.
 
 ks
Vaša cena s DPH: 927 EUR
 

MX88 v sebe kombinuje zvuky z Motif XS, USB Audio / MIDI konektivitu a pokročilé DAW / VST riadiace možnosti v prelomovej úrovni dostupnosti. Ďalej ponúka aplikáciu FM Essential pre iPhone / iPad, prístup k aplikácii Cubasis LE a Class Compliant USB (bez nutnosti inštalovať drivery) pre ďalšie iOs aplikácie.

• Viac ako 1000 zvukov zo série MOTIF
• Vybavené VCM efektami
• Jednoduchý prístup do režimu Split / Layer pre okamžitú inšpiráciu
• 16-partový multitimbral a 128-hlasová polyfónia
• Rozšírené možnosti riadenia pre VST a DAW aplikácie
• Obojsmerné USB Audio / MIDI rozhranie
• Obsahuje kompletnú sadu hudobného produkčného softvéru
• Ľahká konštrukcia s kvalitnou klaviatúrou Yamaha
• Kompletné analógová aj digitálna konektivita

Aplikácia FM Essential pre iPhone / iPad vám umožní ovládať syntezátor a jeho rôzne parametre vrátane modifikácie zvukov v reálnom čase.

Viac ako 1000 zvukov zo série MOTIF

Séria MX obsahuje viac ako 1000 zvukov prevzatých priamo zo svetoznámej série Yamaha MOTIF XS. Od realistických akustických zvukov, ako napríklad piano, cez elektrické piano a bicie až po komplexné syntetické zvuky zložené z ôsmich prvkov, vďaka sérii MX máte tie najobľúbenejšie zvuky MOTIF XS na dosah. Modely MX majú dokonca aj zjednodušené rozhranie pre priamy prístup ku všetkým týmto skvelým zvukom. Vďaka novo navrhnutým sekciám kategórií je vyhľadanie toho správneho zvuku, ktorý chcete, oveľa jednoduchšie než kedykoľvek predtým. Dokonca si môžete zvuky upravovať a ukladať vlastné zvuky priamo na paneli.


VCM efekty

Syntetizátory MX prichádzajú vybavené VCM efektmi, ktoré simulujú obvody a správanie klasických efektov. Zvuky zo 70. rokov sa prebúdzajú opäť k životu pomocou verných simulácií efektov ako ekvalizéry, flanger, phaser a wah, ktorými boli vybavené klávesové legendy tejto doby.

Ľahký prístup do režimu Split / Layer pre okamžitú inšpiráciu

Režim Performance u nástrojov radu MOTIF bol vždy miestom pre rýchle nájdenie inšpirácie a v prípade nástrojov MX je to tak isto. Ľahko môžete kombinovať dva zvuky pre živú hru na klaviatúru pomocou samostatných tlačidiel pre nastavenie funkcií SPLIT (rozdelenie klaviatúry na 2 zóny) a LAYER (navrstvenie dvoch zvukov na seba), pričom každá z nich má svoj vlastný inteligentný arpeggiátor a samostatný part pre biciu stopu pre tvorbu performancií, ktoré znejú, ako by hrala celá kapela. 128 performancií na MX, plne užívateľsky editovateľných a predprogramovaných s najnovšími klubovými groovmi.


16-partový multitimbral a 128-hlasová polyfónia

Každá performancia obsahuje nielen trojicu zvukov, pripravených pomocou opisu vyššie (režimy SPLIT a LAYER), ale aj kompletné 16-partové nastavenie pre hru. Môžete si ľubovoľne prepínať medzi týmito 16 partmi bez nežiaduceho odseknutia zvuku. Vďaka polyfónii 128 hlasov je tu dostatok priestoru aj pre bohaté sekvencie prehrávané z vášho DAW. Preto je tiež MX rad skvelým tónovým generátorom pre živé hranie a prehrávanie DAW MIDI stôp.


Obojsmerné USB Audio / MIDI rozhranie

Avšak rad MX nefunguje len ako ovládač pre DAW a VST; je tu tiež audio rozhranie. Stačí pripojiť USB kábel do vášho počítača a môžete prehrávať všetky zvuky z vášho počítača cez slúchadlový výstup na nástroji MX, alebo počúvať vaše DAW stopy pripojením MX k externým štúdiovým monitorom alebo PA systému. Audio prevodníky v nástroji MX sú vytvorené pre profesionálne hudobné aplikácie, takže všetko na vašom počítači - dokonca aj hry - budú znieť lepšie pri použití MX ako zvukového výstupu. Rozhranie MX je obojsmerné, takže môžete nahrávať interné zvuky MX priamo do vášho počítača, bez nutnosti prevodu do analógu pre najvyššiu možnú kvalitu.


Rozšírené možnosti riadenia pre VST a DAW aplikácie

Nástroje MX obsahujú tiež masívne ovládače a tlačidlá pre ovládanie interných zvukov, DAW parametrov a VST nástrojov. Prehľadné rozhranie je kombinované s editorom šablón na vzdialené ovládanie na vašom počítači, takže akékoľvek VST vlastníte alebo akékoľvek nové VST si zakúpite možno ľahko nastaviť pre riadenie pomocou MX. K dispozícii sú rôzne pokročilé integračné šablóny pre použitie s rôznymi DAW aplikáciami. Pri použití programu Cubase je tu navyše ovládač AI, pomocou ktorého možno zmeniť ľubovoľný parameter veľkého otočného ovládača len tým, že naň ukážete myšou. Nikdy nebolo plné ovládanie Cubase rýchlejšie.


Obsahuje kompletnú sadu hudobného produkčného softvéru

Nástroje rady MX sú jediné hardvérové syntetizátory vo svojej cenovej triede, ktoré prichádzajú s kompletnou sadou hudobných produkčných softvérových nástrojov. Program Steinberg Cubase AI, ktorý je už v cene, ponúka 48 audio stôp a 64 MIDI stôp, notáciu, vstavané VST efekty, takže pre kompletnú hudobnú produkciu vám stačí nástroj MX a software Cubase AI. Ale tým ešte nekončíme; súčasťou balenia sú tiež je tiež softvérový syntezátor Steinberg Prologue a emulátor organov Yamaha YC-3B, takže máte k dispozícii presvedčivé VST pre začiatok.
Navyše sú tu editory Remote Template pre nastavenie riadenie rôznych VST. Yamaha spolupracuje tiež s vývojármi iných firiem, aby zabezpečila, že tu bude plná podpora funkcionality naprieč rôznymi platformami.


Kompletná analógová aj digitálna konektivita

Okrem USB audio / MIDI portu je rada MX vybavená aj portom USB TO DEVICE pre pripojenie USB pamäťového zariadenia (USB flash disku) pre ukladanie dát na externú pamäť a prehrávanie audio súborov vo formáte WAV priamo z USB flash disku. Ak chcete pridať tablet alebo MP3 prehrávač do vášho systému, stačí ich len pripojiť do vstupu AUX pomocou malého stereo jacku a ste pripravení prehrávať audio súbory z vášho externého zariadenia.

Syntezátor je Class Compliant, takže ho môžete pripojiť k iOS zariadeniam a používať rad hudobných aplikácií bez nutnosti inštalovať ovládače.

Ľahká konštrukcia s kvalitnou klaviatúrou Yamaha

Zatiaľ čo takmer všetky ostatné klávesové kontroléry používajú lacné OEM klaviatúry, rad MX prináša odborne navrhnutú klaviatúru, ktorú môže ponúknuť iba Yamaha ako najväčší svetový výrobca klávesových nástrojov. Syntetizátory rady MX majú kompaktný dizajn, takže nielen že sa ľahko prenášajú na vystúpenie, ale dokonale zapadnú aj do dnes veľmi obľúbených kompaktných domácich štúdií pre hudobnú produkciu.

Počet klávesov: 88
Veľkosť klávesov: štandardná veľkosť
Typ klaviatúry: Dynamická
Polyfónia: 128 hlasov
Vstupy: MIDI, Aux In
Výstupy: 2x Mono, 1x Phone, MIDI
Sekvencer: True
Pamäťové médium: Interná pamäť 166 MB
Počet zvukov: 1167
USB to Host: Áno
USB to Device: Áno
USB Midi: Nie
Softvér: Cubase AI
Farba: Čierna
Obsah balenie: Adaptér, manuál, Cubase AI
Šírka: 1320 mm
Hĺbka: 168 mm
Výška: 405 mm
Hmotnosť: 13,9 kg

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky