Kategórie:

Yamaha CLP-470 PE

Výrobca: YAMAHA
Katalógové číslo: CLP-470PE
Záruka (mesiacov): 24

Produkt sa už nevyrába/nepredáva.
Radi Vám ponúkneme vhodnú alternatívu na tel. 0903 603 574.


88 vyvážených klávesov z dreva ako u skutočného klavíra (klaviatúra Natural Wood s povrchom zo syntetickej slonoviny) verne reprodukujúcich rozdiely vo vyvážení a odskoku každého klávesu (lineárne vyvážená kladivková klaviatúra). Farba: Polished Ebony - čierna, lesklý lak
Yamaha ponúka zdarma rozšírenú záruku na sériu AvantGrand a piána NU1digitálne piána Clavinova radu CLPCVP a Modus. Táto ponuka platí produkty zakúpené v čase od 1. apríla 2013 do 31. marca 2014.

Pre získanie rozšírenej záruky z 2 na 5 rokov si zaregistrujte svoj produkt na
http://cz.yamaha.com/cs/news_events/musical_instruments/hybrid_pianos_2plus3_years_extended_guarantee/
 
 

  • Klávesy z pravého dreva, ako u skutočného klavíra (klaviatúra NW s povrchom zo syntetickej slonoviny)
  • Verne reprodukuje rozdiely vo vyvážení a odskoku každej klávesy (Lineárna vyvážená kladivková mechanika)
  • Pedál, který sa chová rovnako ako u klavíra (GP Response Damper Pedal)
  • Nová generácia zdroja klavírneho zvuku ponúka vynikajúcu odozvu a výraznú expresivitu (zvukové jadro RGE)

Skutočný výraz klavíra "Real Grand Expression" – zvuk, úder, pedály – dokonalá integrácia pre získanie pocitu akustického klavíra.

Skutočný výraz klavíra (Real Grand Expression). Táto fráza definuje expresívne možnosti Clavinovy. Nejde len o plnú realizáciu zvuku, úderu a pedálov, ale tiež o zavedenie technologií prirodzene používaných pri výrobe akustických pián pre perfektnú integráciu týchto troch elementov do jedného nástroja. Toto piáno produkuje tak presný zvuk, odozvu klaviatúry a pedálov. Pri hre máte pocit, ako keby ste hrali na skutočný akustický klavír.

Budete počuť taký zvuk, ktorý zahráte. Zvukové jadro "RGE Sound Engine" poskytuje vynikajúcu hernú odozvu a expresívnu odozvu.

Zvukové jadro "RGE Sound Engine" prináša dokonalé expresívne schopnosti pre nástroje série CLP. Nová CLP séria využíva zvukové jadro "RGE" (Real Grand Expression), ďalšiu generáciu klavírneho zvukového jadra. Ide o vylepšenie zvukového jadra "Pure CF", které si získalo veľkú obľubu v nástrojoch série CVP, umožňujúcu užiť si hernú odozvu a expresívne schopnosti koncertného krídla. Novinkou je funkcia hladkého zakončenia tónu (Smooth Release), ktorá prináša zvuku úžasnú jasnosť a čistotu staccato not s trvale rezonujúcim zvukom pri jemnom uvolnení prstov z kláves. Vďaka tomu sa podarilo zachytiť podstatu klavírnej hry ako na skutočný akustický klavír, s bohato expresívnymi pocitmi.

Dynamické zmeny zvuku závisia na údere.

Akustický klavír je hudobný nástroj, ktorého zvuk je známy a pretrváva už dlhú dobu. Sila úderu neovplyvňuje len hlasitosť, ale aj zvuk po stránke farby, čírosti a vytvára tak bohatú výrazovosť. Clavinova produkuje hlboké rezonancie vďaka použitiu klavírnych zvukov, ktoré boli presne samplované v celej dĺžke jednotlivých vzoriek. Patentovaná technológia vytvára hladké a dynamické zmeny v závislosti na sile úderu. Naviac pre dosiahnutie pocitu z hry porovnateľného s akustickým klavírom, bola reakcia na úder dôkladne skúmaná mnohými klaviristami, ktorí nástroje testovali a poskytli odozvu oddeleniu výskumu a vývoja Yamaha.

Klavírne zvuky stelesňujúce pozornosť, ktorú môžu očakávať len firmy zaoberajúce sa výrobou klavírov.

Zvuky klavíra v Clavinove boli získané nahratím zvuku koncertného krídla Yamaha, ktoré viedlo k vzniku nástroja CFX – klavíra, který si vybrala pre svoje vystúpenia v roku 2010 aj víťazka známej medzinárodnej klavírnej súťaže (International Frederick Chopin Piano Competition). Bol vybraný ideálny nástroj pre nahrávanie a tento bol čo najprecíznejšie naladený skúseným ladičom klavírov. Všetky zvuky boli nahraté nie len s ohľadom na zachytenie krásy každého tónu, ale tiež s ohľadom na harmonický zvuk celého nástroja.

256-hlasová polyfónia vám umožní hrať bez odseknutých nôt, zvlášť potom v obtiažnych hudobných pasážach.

Pri hre rýchlych fráz alebo akordov so stlačeným pedálom chcete hrať bez odseknutých tónov. Clavinova ponúka 256-hlasovú polyfóniu, takže si môžete bez akéhokoľvek obmedzenia vychutnať aj zložité pasáže skladieb autorov ako sú Liszt či Ravel, kde se často využíva hra s pedálom. Tak ako sa v priebehu rokov zlepšujú vaše hráčske schopnosti aj vaša Clavinova s vami bude naďalej schopná držať krok.

Rôzne zvuky klavíra, ktoré si môžete vybrať podľa skladby, kterú chcete hrať.

Clavinovy sú vybavené charakteristickými zvukmi klavíra, které ponúka reakcie a odozvu, ako u koncertného krídla. Nájdete tu zvuk piána pre balady, ktorý jemne rezonuje na začiatku vzorky, zvuk klavíra pre jazz, ktorý dodáva celkovému zvuku hĺbku a zvuk klavíra pre populárnu hudbu s jasným a bohatým zvukom. Aby bolo zaistené, že zvuk zodpovedá zvolenému žánru, jednotlivé klavírne zvuky sa zameriavajú nie len na rezonanciu, ale tiež napríklad na zvuk pri uvolnení klávesy a ďalšie jemné nuancie. Vždy, keď na tento nástroj hráte, môžete si užiť perfektný zvuk klavíra bez nutnosti meniť akékoľvek nastavenia.

Zažite pocit ako na skutočnom klavíry s klaviaturou Yamaha "Natural Wood keyboard" (klaviatúra z prírodného dreva).

Klaviatúru z prírodného dreva NW pre Clavinovy vyrába výhradne Yamaha a využíva k tomu techniky zpracovania dreva získané a zdokonaľované za viac ako sto rokov výroby akustických klavírov. Podobne ako u klavírov, sú aj tu klávesy vyrobené z masívneho dreva, ktoré je podrobené dlhému procesu sušenia, ktorý je nutný pre drevo, ktoré sa používa pre výrobu hudobných nástrojov. Výberom iba tých najkvalitnejších častí každého kusu dreva sa dosiahne oveľa lepšia odolnosť kláves proti krúteniu a deformácii ako keby bola klaviatúra vyrobená z laminovaného dreva. Každá klávesa je vybavená trojicou senzorov, rovnako ako u klaviatúry GH3, ktoré zvyšujú citlivosť klaviatúry pri hre. V kombinácii s masívnym drevom poskytuje táto klaviatúra vynikajúci pôžitok pri hraní.

"Synthetic ivory keytops" (povrch zo syntetickej slonoviny) vám zaistí dobrú priľnavosť prstov aj počas dlhej hry.

Klavíristi milujú dotyk prstov na klaviatúru, která zabraňuje kĺzaniu prstov, rovnako ako klaviatúry zo slonoviny, ktoré sa v minulosti používali u prvotriednych nástrojov. Klaviatúra s povrchom zo syntetickej slonoviny obsahuje jemný, mierne pórovitý povrch, ktorý poskytuje prirodzené trenie a zabraňuje nežiadúcemu kĺzaniu prstov z kláves, hlavne pri dlhej hre alebo pri nacvičovaní zložitých partov. Tento jemne pórovitý povrch navodzuje pocit luxusu, ale zároveň uľahčuje čistenie.

Lineárna vyvážená kladivková klaviatúra predstavuje unikátne vyváženie každej z 88 kláves, prvýkrát použité v digitálnych piánach.

Každá klávesa na klaviatúre Clavinovy má jedinečné vyváženie. Na klasickom akustickom klavíry sú struny u vyšších kláves kratšie a tenšie, zatiaľ čo u nižších kláves sú naopak struny tučnejšie a dlhšie. Preto sa mení aj typický zvuk úderu kladivka do strún od kláves nižších po klávesy vyššie. Vďaka lineárnej vyváženej kladivkovej klaviatúre je prvýkrát individuálne vyvážená každá z 88 kláves, ako z hľadiska dotyku, tak aj z hľadiska úderu a odskoku klávesy. Táto technológia je u digitálnych pián použitá prvýkrát. Pretože se táto klaviatúra chová prakticky rovnako ako klaviatúra na akustickom nástroji, môžete dosiahnuť tiež lepšiu techniku hry.

"Stabilizátory klaviatúry" zvyšujú jej trvanlivosť.

Klaviatúra musí presne reagovať na úder vašich prstov, aby tóny zneli tak, ako chcete. Protože práve klaviatúra hrá takú kľúčovú úlohu, musí vám umožniť plynulé fungovanie a dobrú odozvu na úder po dlhú dobu. Práve preto je všetkých 88 kláves vybavených stabilizátormi klaviatúry. Tieto nie len, že umožňujú hrať s prirodzeným úderom, ale tiež výrazne zlepšujú stabilitu a trvanlivosť klaviatúry.

Dlhé klávesy pre ľahkú hru aj v spodnej časti každej klávesy.

Klávesy poskytujú príjemné dosadnutie, pretože vzdialenosť od špičky klávesy k jej opore je extrémne dlhá. Ak hráte skladbu, kde se často používajú čierne klávesy, aj keď potom stlačíte bielu klávesu blízko opory, klávesa jemne klesne a zachová si drobné nuancie jemného alebo silného stlačenia klávesy.

Akustický systém produkuje zvuk akustického piána, ako keby nástroj sám rezonoval.

Pretože Yamaha kladie taký veľký dôraz na radosť z hry, preto sú reproduktory, zosilňovače a dalšie prvky akustických systémov optimalizované, aby hráč v priebehu hry počul iba úžasne znejúci zvuk. Tieto hudobné nástroje práve vďaka rezonancii dávajú pocit, že je Clavinova skôr akustický nástroj než digitálny.

Vylepšený systém pedálov "The GP Response Damper Pedal" ponúka chovanie a pocit ako u akustického klavíru.

Sustain pedál je dôležitý prvok pri hre na klavír, pretože sa ním dá neustále meniť výsledný zvuk pri jeho stlačení. Clavinova se chová rovnako ako akustický klavír tým, že neustále sleduje, či a ako veľmi je pedál stlačený a na základe toho jemne upravuje dĺžku a dozvuk tónov. Naviac tento vylepšený systém "The GP Response Damper Pedal" napodobňuje chovanie pedálu ako u skutočného akustického klavíru, napríklad menšiu odozvu na začiatku stlačenia a hlbší efekt v spodnej časti stlačenia. Výsledkom je oveľa lepšia kontrola hráča nad sustain pedálom.

Použitie pedálov poskytuje realistické rezonancie, ktoré presne kopírujú všetky zmeny zvuku.

Stereo sustain vzorky vytvárajú lahodný dozvuk ako pri stisku sustain pedálu u akustického klavíra. Sustain pedál vytvára pri jeho použití širokú a hlbokú rezonanciu. Výsledkom je realistický zvuk, rovnako ako pri hre na akustické piáno. Budete počuť dokonca aj jemné zmeny v závislosti na tom, či hráč stlačí pedál pred, alebo po údere na klávesu. Môžete si tiež vychutnať hru impresionistických diel autorov ako Debussy alebo Ravel, kde je nesmierne dôležitá expresivita pri čiastočnom stisku pedálu (funkce half-pedal).

Funkcia "Intelligent Acoustic Control" ponúka plný, vyvážený zvuk bohatý na basy aj výšky aj pri nízkych hlasitostiach.

Nastavenie hlasitosti je vhodné aj pre hranie doma, kde ostatní občas uprednostňujú, aby ste hrali tichšie. Už ste sa možno stretli so skutočnosťou, že ak nastavíte nízku úroveň hlasitosti, tak je obtiažne počuť správne basy a výšky. Na Clavinove si vďaka funkci Intelligent Acoustic Control (IAC), ktorá automaticky nastavuje zvuk, môžete vychutnať náležite vyvážený zvuk aj pri nízkych hlasitostiach. Naviac pri ovládaní hlasitosti sa automaticky prevádzajú aj jemné úpravy celkového zvuku ozvučovacieho systému (nastavením ekvalizéru) pre nízke hlasitosti. Táto možnosť nastavenia hlasitosti bez straty bohatosti a vyváženosti zvuku je exkluzívnou výhodou Yamahy, ktorá vám zaručí hru vždy s najlepšou kvalitou zvuku.

Je poskytovaná úplná ponuka základných funkcií unikátnych pre digitálne piáno, ako je nastavenie hlasitosti a metronóm.

Naviac okrem toho, že nástroj nepotrebujete ladiť, ponúka Clavinova modely nastavenia hlasitosti a dva sluchátkové výstupy. Takže môžete nerušene počúvať, ako vaše dieťa cvičí, alebo hrať duety bez toho, aby ste rušili okolie. Metronóm a ďalšie funkcie vám pomôžu zlepšovať vaše klavírne zručnosti.

Môžete využiť dva módy nahrávania v závislosti na účele.

[Nahrávanie na Clavinove je jednoduché a rýchle.]

Nahrávanie je užitočný spôsob, ako zhodnotiť svôj výkon. Nahrávať môžete stlačením jedného tlačítka. Dokonca môžete nahrávať aj dve stopy, čo vám umožní nahrať si party pre ľavú a pravú ruku zvlášť a následne ich prehrať dohromady. Nahrávky si môžete uložiť tiež na USB pamäťové zariadenie. *

* Pre ukladanie sa používa formát SMF. Pre prehrávanie týchto súborov v počítači je vyžadovaný kompatibilný program (napríklad QuickTime nebo Windows Media Player) a zvukové zariadenie (napríklad zvuková karta).

[Nahrajte si vašu hru na USB flash pamäť, aby ste mohli zdieľať svoju hudbu s ostatnými.]

Pri použití funkcie USB Audio Recorder môžete zaznamenať svoju hru na USB flash pamäť ako audio súbor. * Pretože pre prehrávanie potom nepotrebujete Clavinovu, môžete si tieto záznamy uložiť do počítača a porovnávať si svoj pokrok, alebo napáliť nahrávky na CD a pochváliť sa rodine alebo priateľom ako hráte. Tieto súbory si môžete načítať tiež do svojho prenosného prehrávača a počúvať ich na cestách.

* Používa sa formát súborov WAV.

Široký výber realistických zvukov ďalších hudobných nástrojov obohatí vašu hru.

Okrem zvukov klavíra ponúka Clavinova tiež širokú škálu zvukov ďalších nástrojov, vrátane elektrického piána z Yamahy CP1, cembala, gitary a sláčikov, pre ktoré môžete nájsť bohaté využitie. Mód Dual, ktorý znamená použitie dvoch zvukov súčasne (navrstvenie zvukov), ponúka bohatý zvuk kombinujúci klavír a sláčiky. Funkcia Split vám umožní rozdeliť klaviatúru a nadstaviť iný zvuk pre ľavú a pravú ruku. Môžete tak napríklad hrať jazzové skladby so zvukom basy v ľavej ruke a melodiu zvuku klavíru v pravej ruke. Rôznymi variantami kombinácií zvukov si môžete užiť hranie mnohých rôznych štýlov.

USB porty umožňujú ľahké ukladanie dát a ich prenos.

Clavinovy sú vybavené portom USB TO DEVICE pre prepojenie USB pamäťového zariadenia a portom USB TO HOST pre pripojenie k počítaču pomocou jediného USB kábla. Tieto porty vám umožnia ľahko ukladať nahrané dáta, alebo prenášať dáta medzi vašou Clavinovou a počítačom alebo do ďalšej Clavinovy.

Nástroj vám pomôže tiež pri učení. Obsahuje 50 známych klavírnych skladieb.

Uložené skladby sú výberom z populárnych klavírnych skladieb. Tieto skladby plné emócií nie sú vhodné iba na počúvanie, ale môžete ich použiť tiež pre výuku. Môžete si ich napočúvať ako vzor, znížiť ich tempo a hrať spolu s touto prehrávanou skladbou, alebo si pustiť len part pravej ruky a nacvičovať k tomu part ľavej ruky apod. Týchto 50 uložených skladieb je ďalšou peknou a užitočnou výhodou Clavinovy.

Kryt klaviatúry môže zakryť ovládací panel pre prirodzenejší vzhľad akustického piána.

Ovládací panel sa dá diskrétne skryť pod kryt klaviatúry. Toto ešte viac približuje vzhľad nástrojov CLP série 400 k vzhľadu klasického akustického piána.

Design zachytáva skutočnú krásu klavíra. K dispozícii sú aj farebné varianty.

Clavinovy sú navrhnuté tak, aby ponúkali vzhľad a charakter akustického piána. Luxusný leštený povrch ponúka klasický vzhľad klavíra, zatiaľ čo ďalšie farebné varianty môžete zladiť s vybavením ľubovoľnej miestnosti. CLP séria obsahuje tenké modely, ktoré môžete postaviť kamkoľvek, ale tiež klavíry (malé krídla) so svojou impozantnou siluetou.

Online služby vám umožnia kedykoľvek prístup k ďalšej zábave s Clavinovou.

Široká škála skladieb, nôt a ďalšieho skvelého hudobného obsahu je dostupná na webových stránkach Yamaha Online Services.

Navštívte nás na adrese

http://services.music.yamaha.com/

Ekologicky šetrný design znižuje spotrebu energie až o 10%.

Nové Clavinovy znižujú spotrebu energie až o 10% v porovnání s predchádzajúcimi modelmi vďaka vysoko efektivnym zosilňovačom. Nie len, že tieto zosilňovače šetria energiu, ale tiež zvyšujú zvukovú kvalitu. Čím viac budete hrať, tým viac oceníte toto opatrenie šetriace energiu.

Upozornenie pre obchodníkov: Popisy na stránke www.bigmusic.sk sú chránené autorskými právami a ich kópie sú neoddeliteľnou súčasťou notárskej zápisnice uloženej dňa 25. 3. 2011 v notárskom centrálnom registri listín pod č. N 179/2011, NZ 10841/2011, NCRls 11107/2011. V prípade, že na svojich internetových stránkach použijete popisy produktov zo stránky www.bigmusic.sk, je potrebné uviesť pôvodný zdroj s textom: Popis produktu pochádza zo stránky www.bigmusic.sk, pričom www.bigmusic.sk musí byť aktívny odkaz. V opačnom prípade ide o porušenie predpisov o pravidlách hospodárskej súťaže ako aj o porušenie autorského zákona.

Rozmery/Hmotnosť

RozmeryŠírka1420mm (55 7/16")
Výška907mm (35 11/16")
Hĺbka513mm (20 3/16")
HmotnosťVáha74.0kg (163lbs., 2oz)

Ovládanie príslušenstva

KlaviatúraPočet kláves88
TypNW (Prírodné drevo (drevo je použité na biele klávesy)) klaviatúra so syntetickou slonovou kosťou na povrchu kláves
Nastavenie citlivostiHard, Medium, Soft, Fixed
88-kláves Lineárne vyvážená kladivková mechanikaÁno
PedálPočet pedálov3
Polovičný pedálÁno
FunkcieDamper with half pedal effect, Sostenuto, Soft
GP Response Damper PedalÁno
DisplejTyp7-segmentov LED
PanelJazykAnglický

Skrinka

Kryt klávesovŠtýl krytu klávesovSliding, Panel Reveal Key Cover
Opierka na notyÁno

Zvuky

Tvorba tónovTechnológia tvorby tónovRGE (Real Grand Expression) Sound Engine
Stereo Sustain SamplesÁno
Key-off SamplesÁno
Strunová rezonanciaÁno
Hladké zakončenie tónuÁno
Tlmená rezonanciaÁno
PolyfóniaPočet hlasov polyfónie (Max.)256
PredvoľbyPočet zvukov14 x 2 variations

Efekty

TypyReverb4
Brilliance5
Intelligent Acoustic Control (IAC)Áno
FunkcieDuálny módÁno
SplitYes

Piesne

PredvoľbyPočet predvolených piesní14 (Voice Demo), 50 (Piano)
NahrávaniePočet piesní10
Počet stôp2

Funkcie

USB Audio RecorderPlaybackWAV
NahrávanieWAV
MetronómTempo RangeÁno
Ovládacie prvkyTransposeÁno
OstatnéTuning, Scale Type, etc.

Ukladanie a pripojiteľnosť

UkladanieVnútorná pamäťabout 1.5MB (Flash Memory)
Vonkajšie zariadeniaUSB Flash Memory, Memory Card (SmartMedia, etc.) with External Adapter
PripojiteľnosťSlúchadlá2
MIDIIN, OUT, THRU
AUX INL / L+R, R
AUX OUTL / L+R, R
USB TO DEVICEÁno (1)
USB TO HOSTÁno (1)

Zosilňovač a reproduktory

Zosilňovač40W x 2
ReproduktorySpeaker Box (16cm + 5cm) x 2 [(6 5/16" + 1 15/16") x 2]

Napájanie

Spotreba energie45W

Príslušenstvo

Zahrnuté príslušenstvoHáčik na zavesenie slúchadielÁno

 

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky