Kategórie:

Yamaha Motif XF 8

Výrobca: YAMAHA
Katalógové číslo: HN115337
Záruka (mesiacov): 24

Produkt sa už nevyrába/nepredáva.
Radi Vám ponúkneme vhodnú alternatívu na tel. 0903 603 574.


Syntetizátor / workstation MOTIF - vysoko kvalitná sady zvukov, vrátane skvelých klavírnych zvukov - to všetko v obrovskej pamäti 741 Wave ROM, až 2 GB ďalšieho obsahu, dostupného vďaka voliteľným rozširujúcim pamäťovým modulom flash, arpeggiator s viac ako 7000 frázami, ktoré obohatia zvukový prejav.
 
 ks
Vaša cena s DPH: 0 EUR
 

Krátko potom, čo bola v roku 2001 uvedená na trh prvej generácie MOTIF, stali sa tieto nástroje najlepšie znejúce, najlepšie predávané a najžiadanejšie hudobné pracovné stanice na trhu. Postupom času vývoj pokračoval ďalej a zlepšovala sa expresivita a funkčná výbava. Medzitým sa online komunita koncových užívateľov, zvukových programátorov, vývojárov softvéru a špecialistov technickej podpory na stránkach www.MOTIFATOR.com rozrástla v obrovskú online hudobno produkčnú komunitu. MOTIF vdýchol nový život do živých produkcií vďaka svojim expresívnym zvukom a intuitívnemu ovládaniu. V oblasti tvorby hudby ponúka MOTIF nielen svoje vlastné schopnosti, ale navyše aj systémovú integráciu týchto schopností do rôznych softvérových aplikácií. Teraz prichádza ďalšia generácia s označením "XF", ktorá čerpá z desaťročnej tradície rady MOTIF a ponúka priekopnícke riešenie rozšíriteľnej pamäte Flash, čím stanovuje nový štandard pre klávesové pracovné stanice pre nadchádzajúce roky.

  • Vyčerpávajúci vysoká zvuková kvalita, vrátane enormne veľkej pamäte 741 MB pre priebehy waveforms
  • Ďalších 128 zvukov a 8 bicích sád pre celkový počet 1 353 vysoko kvalitných zvukov
  • Rozšíriteľná Flash pamäť až na 2 GB pomocou samostatne predávaných flash pamäťových modulov
  • Zvuková realizácia unikátnych spôsobov hry na jednotlivé nástroje pomocou XA (Expanded Articulation) systému tónového generátora
  • Reprodukcia unikátneho, prirodzeného a teplého zvuku vintage nástrojov pomocou VCM efektov
  • 384 typov performanciou založených na približne 7 800 typoch Arpeggiator
  • Rozšírené možnosti samplovanie vďaka 128 MB vstavanej SD-RAM pamäti
  • Obľúbená BH klaviatúra
  • Vylepšené ovládanie vďaka použitiu nového grafického užívateľského rozhrania
  • Funkcia Category Search umožňuje okamžitý prístup k vybraným zvukom
  • Cubase AI - DAW softvérová aplikácia od firmy Steinberg
  • DAW integrácia cez vzdialené ovládanie a editačný softvér
  • Pripojiteľnosť štandardne cez USB a Ethernet, s možnosťou rozšíriť o FW16E

Vysoko kvalitná sada zvukov, vrátane skvelých klavírnych zvukov - to všetko v obrovskej pamäti 741 MB Wave ROM

MOTIF XF sa môže pochváliť bohatou kolekciou zvukov, kde nájdete klavíre, elektrické piána, sláčikové nástroje, dychové nástroje, orchestrálne zvuky, gitary, basy a bicie, ale aj širokú škálu vintage i moderných syntetických zvukov. Čerešničkou na torte je digitálna obnova dvojice klavírnych krídiel Yamaha (9 'CFII a 7' S6), ktoré môže ponúknuť iba firma s dlhoročnou tradíciou výroby akustických klavírov. Detailné reprodukcie aj veľmi jemných zvukových nuáns nádherného klavírneho zvuku uspokojí aj tých najnáročnejších hráčov. Okrem iného boli pridané v MOTIF XF nové zvuky, ktoré teraz zaberajú celkom 741 MB pamäte. Vrátane klavírneho zvuku S6 bolo pridané celkom 136 nových zvukov klávesových nástrojov, ako napríklad clavinetov, organových zvukov, ale aj široká paleta nových zvukov od orchestrálnych až po zvuky pre hip-hop. Táto obrovská vnútorná pamäť Wave ROM vám zaistí, že MOTIF XF je zvukovo najlepšia a najuniverzálnejšia klávesová pracovná stanica ihneď po vybalení z krabice.

Až 2 GB ďalšieho obsahu dostupného vďaka voliteľným rozširujúcim pamäťovým modulom flash

Dvojica zabudovaných slotov umožňuje rozšíriť pamäť flash pomocou pamäťových modulov Yamaha - s kapacitou 512 MB a 1 GB. Pri inštalácii dvoch 1 GB modulov potom máte k dispozícii celkom 2 GB flash pamäte. Pretože ide o prepisovateľné flash pamäte, pokiaľ na ne raz načítate vzorku (sample), bude pre vás pripravená vo vašom nástroji zakaždým, kým ju nevymažete alebo neprepíšete niečím iným. Ako samply možno použiť niektoré z nových zvukových knižníc pre MOTIF a alebo vlastné vzorky - vokály z vášho posledného albumu, ktoré potrebujete pri turné, vaše obľúbené VST zvuky prevedené do formátu MOTIF alebo dokonca zvuk vášho kuchynského kávovaru. Odkiaľkoľvek získate sample, teraz si ich môžete natiahnuť do 2 GB knižnice samplov priamo v nástroji. Predstavte si tú silu naplno upraveného MOTIF XF s 3 GB zvukov (interné, RAM a flash) okamžite dostupných stlačením jedného prsta. Špeciálne sample a zvukové knižnice pre MOTIF XF z ponuky tretích strán možno objednať na stránkach www.motifator.com. Yamaha tiež pripravila 400 MB zvukovú knižnicu samplov “Inspiration In a Flash” dostupnú na stiahnutie na stránkach www.inspirationinaflash.com a tiež www.easysounds.de

Zvukové jadro, ktoré zvyšuje expresivitu zvuku nástrojov

Tónový generátor, ktorý MOTIF XF prevzal od MOTIF XS, pracuje so štruktúrou 8 elementov na zvuk. V kombinácii s technológiou rozšírenej artikulácie (Yamaha XA) umožňuje táto 8-elementová konštrukcia dosiahnuť úžasne presné napodobenie zvuku akustických nástrojov, vrátane typických expresívnych artikulácií, ktoré boli až doteraz veľmi ťažko napodobitelné v elektronických nástrojoch. Dokážete napríklad napodobniť prirodzené legato u dychových nástrojov, zvuk uvoľnenia klávesy u piána a ďalších nástrojov, gitarové slidy a vyššie harmonické zvuky a mnoho rôznych artikulácií pre sláčikové nástroje (spicato, tremolo a pizzicato atď). Pomocou panelových tlačítok AF1 a AF2 môžete ľahko ovládať množstvo artikulácií vybraného zvuku. Pre syntetické zvuky je tu 18 rôznych typov filtrov, pokročilá práca s obálkou zvuku, unikátne vlnové priebehy s moduláciou, tak aby bol MOTIF schopný reprodukovať akýkoľvek syntetický zvuk od vintage až po moderné. Tónový generátor tiež podporuje funkciu "Half pedal" pri použití samostatne predávaného pedálu FC3. Pri použití tohto pedálu spolu s efektom damper rezonancia môžete dosiahnuť ešte realistickejší a bohatší zvuk klavíra, ktorý simuluje ozvučovaciu dosku krídla a reaguje tiež veľmi presne na techniky práce s pedálom.

VCM efekty pre reprodukciu unikátneho, prirodzeného, teplého zvuku vintage nástrojov

Patentovaná technológia Yamahy VCM (Virtual Circuitry Modeling) simuluje účinky vintage ekvalizérov, kompresorov, phaserov. To umožnilo Yamahe zvýšiť u novej série nástrojov MOTIF kvalitu efektov modelovaním "štruktúry" vintage analógových kompresorov, EQ a stomp boxov pomocou tranzistorov a rezistorov. V sérii MOTIF XF sú vysoko kvalitné efekty, známe z našich firemných digitálnych nahrávacích konzol, doslova na dosah ruky. MOTIF XF je vybavený aj efektmi vokodéru. Pripojením mikrofónu do A / D vstupu MOTIF môžete pridávať k vášmu hlasu efekty, alebo použiť váš hlas pre vytváranie harmónií. MOTIF XF obsahuje aj cenami ovenčený reverb "REV-X", ktorý nájdete aj v profesionálnom efektovom procesore SPX2000.

Prvotriedne klaviatúry, ktoré umožňujú prvotriednu hru

MOTIF XF6 a XF7 používajú vysoko kvalitnú FSX klaviatúru s rozsahom 61, respektíve 76 kláves. MOTIF XF8 používa BH (balanced hammer = vyváženú kladivkovú) mechaniku s 88 klávesami. Klaviatúra FSX využíva novo vyvinutú mechaniku pre zabezpečenie pohodlnej hry a správnej odozvy na dotyk. Je ľahké hrať rýchle pasáže, vrátane glissanda a trilky. Treba tiež spomenúť, že tieto klaviatúry sú veľmi tiché. Vyvážená kladivková mechanika čerpá know-how a technológiu z produkcie Yamahy vyvinutej pre koncertné klavíry a pódiové piána. Aby sme ponúkli klaviatúru s klavírnou odozvou, ktorá je aj naďalej dobre použiteľná pre hru ľubovoľnými zvukmi, tak sme vzali vyváženú kladivkovú mechaniku, čo je obľúbená klaviatúra pre digitálne piána, a tú sme upravili pre použitie v syntezátoroch: vyváženie sme ponechali a pridali sme funkcie ako aftertouch. Aj keď táto klaviatúra ponúka odozvu skutočného klavíra, je tiež mimoriadne vhodná pre hru mnohými syntetickými zvukmi.

Bohatý arpeggiator s viac ako 7 000 frázami, ktoré obohatia zvukový prejav

Pre unikátne nástrojové frázy je tu arpeggiator. Vďaka vrstveniu partov môžete vašim skladateľským nápadom dať formu veľmi rýchlo. MOTIF XF exceluje v oboch - v kvantite i kvalite arpeggia. Okrem typických arpeggio fráz ponúka MOTIF XF tiež simuláciu herných techník akustických nástrojov vďaka kombinácii arpeggia a klávesových Mega zvukov. Nájdete tu aj arpeggia, kde sa podľa MIDI hodín menia parametre syntetických zvukov, ako napríklad panoráma a filtre. MOTIF XF rozšíril oproti MOTIF XS knižnicu arpeggio o 1 248 nových syntetických, perkusných a ďalších fráz na celkový počet 7 881 typov arpeggia.

Mód Performance, ktorý umožňuje okamžité vyjadrenie vašich nápadov

V móde Performance môžete navrstviť až 4 zvuky alebo rozdeliť klaviatúru do 4 zón s rôznymi rozsahmi kláves a dynamiky. Tiež môžete rýchlo tvoriť hudbu s použitím arpeggio pre rôzne zvuky. Interaktívne jadro arpeggia vám umožní použitie až 4 rôznych typov arpeggia súčasne a prepínanie v reálnom čase medzi 5 rôznymi variáciami fráz arpeggia. Je to neuveriteľne hudobne interaktívne. Mnoho arpeggií obsahuje akordovú inteligenciu, takže vytvárajú rôzne frázy v závislosti na tom, aký akord zahráte na klaviatúru. Vďaka funkcii priameho nahrávania performancií, ktorá umožňuje nahrávanie performancií v reálnom čase do songov a patternov, si môžete ľahko a rýchlo zaznamenať vaše hudobné nápady založené na performanciách MOTIF do songov alebo patternov pre neskoršie úpravy a vylepšovanie.

Funkcia Category Search, ktorá ponúka priamy prístup k požadovanému zvuku

Pre ľahké a rýchle vyhľadanie zvuku alebo performance, ktorú potrebujete z masívneho arzenálu zvukov MOTIF XF, môžete použiť funkciu Category Search. Všetky zvuky v MOTIF sú usporiadané podľa nástrojov a každá kategória má aj podkategórie. Potom len jednoducho vyberiete Category Search, zvolíte napríklad kategóriu sláčikových nástrojov (strings), podkategóriu ensemble a tam si už vyhľadáte zvuk, ktorý potrebujete. Dokonca aj zvukové knižnice tretích strán sú tiež takto katalogizované vďaka elegantnému databázovému systému. Funkcia Category Search je vám k dispozícii, kedykoľvek potrebujete vyhľadať ten správny zvuk napríklad do vášho songu. V móde Performance sú dáta triedené podľa hudobných žánrov, takže si ľahko a rýchlo vyhľadáte performanciu, ktorá zodpovedá vašej momentálnej inšpirácii. Vďaka funkcii Favorites máte možnosť označiť si obľúbené zvuky a performance a uľahčiť tak prístup k nim.

Vylepšený sampling s 128 MB internej pamäte SD-RAM

MOTIF XF má 128 MB internej pamäte SD-RAM. To znamená, že môžete samplovat externé audio bez nutnosti inštalácie samostatne predávaných pamätí. S funkciou samplera môžete načítať zvukové knižnice samplov, importovať WAV súbory alebo pridávať vokály, gitary a ďalšie akustické nástroje k vašim sekvenciám v MOTIF. Môžete pripojiť mikrofón do A / D vstupu a nasamplovat vokály. Aj pri voľbe funkcie Slice počas samplovania môžete ľubovoľne meniť tempo a nahrané audio bude stále perfektne synchrónne. Nahrané samply môžete behom minúty detailne spracovať v prepracovanom editačnom užívateľskom rozhraní.

Vstavaný sampling sekvencer ponúka pokročilú integráciu audia a MIDI

MOTIF XF je vybavený vstavaným sampling sekvencérom, ktorý vám umožní kombinovať MIDI a audio sample (riadené MIDI dátami), takže si môžete vytvoriť kompletnú pieseň vrátane vokálov, gitár a ďalších akustických nástrojov priamo v MOTIF XF. Pretože MOTIF XF je vybavený vstavanou pamäťou 128 MB pre sample, budete môcť využívať výhody tejto funkcie ihneď bez nutnosti dokupovať externú pamäť. Sekvencer v MOTIF XF vám umožní pracovať tak, ako ste zvyknutí, pretože ponúka dva módy. Je tu lineárne záznamové zariadenie, 16-stopý song sekvencer pre nahrávanie, dohrávanie a vkladanie, ako ste zvyknutí u DAW rozhrania. Potom je tu tiež 16-stopový pattern sekvencer, ktorý vám umožní pracovať so slučkami a vytvárať si sekcie vašej piesne (sloha, refrén, prechod, atď) a spájať tieto sekcie do kompletnej piesne. Počas vašej produkcie sa môžete ľahko prepínať medzi módami song a pattern tam a späť, tak ako potrebujete. S pribaleným programom Cubase AI môžete tiež importovať kompletné songy priamo do Cubase, vrátane všetkých audio samplov, pre ďalšie editovanie a mastering.

Vstavaný sampling sekvencer - Vďaka vstavanému sampling sekvenceru môžete integrovať audio (samplovanie) dáta a MIDI dáta do jedného celku. Podporované je tiež načítanie WAV / AIFF súborov. Môžete využiť aj funkciu Slice pre samplovanie zvukov, ktoré načítate a ovládate ich rovnako ako MIDI dáta. Napríklad môžete synchronizovať audio dáta na rovnakú hodnotu BPM ako sekvenciu MIDI dát. Tiež tým, že prednastavíte tempo, tóninu, počet taktov a počet dôb, môžete potom ľahko vykonávať strih a vytvárať tak dokonalé zvukové slučky. Svoje sample môžete tiež podrobne editovať. MOTIF XF podporuje aj funkcie ako "Time Stretching", kde je menená dĺžka samplu, ale nemení sa jeho výška (ladenie); "Pitch Shifting", kde sa zase, naopak, mení výška tónov (ladenie) samplu, ale nemení sa jeho dĺžka a "Loop Remixing", ktoré okamžite vytvára nové hudobné variácie nasmyčkovaných groove. Navyše je tu funkcia prevzorkovania, vďaka ktorej si môžete nahrať produkciu na MOTIF XF ako jednu audio vzorku.

Vzdialené riadenie a editor, ktorý uľahčí DAW integráciu

Funkcia, ako vzdialené riadenie (ktorá umožňuje vzdialené ovládanie parametrov DAW aplikácie na počítači z MOTIF), rôzne DAW šablóny a jednoduché nastavenie funkcií, uľahčuje ovládanie Yamahy MOTIF XF. Najmä integrácia medzi MOTIF XF a programom Steinberg Cubase 5 je skutočne bezproblémová. Vďaka Yamaha MOTIF XF Editora môžete vykonávať jemné úpravy zvukov z vášho počítača pri vizuálnej kontrole. Pretože je komunikácia medzi MOTIF a editorom obojsmerná, kedykoľvek pohnete gombíkom na MOTIF alebo zmeníte parameter pomocou myši v editore, všetky parametre sú dokonale zladené. Je tu dokonca VST3 editor pre Cubase 5 (vrátane verzie AI), ktorý vám umožní používať váš MOTIF ako VST softwarový syntezátor. Ak nainštalujete do nástroja voliteľnú rozširujúcu kartu FW16E FireWire, potom môžete nahrávať 16 stôp audio dát do DAW programu cez audio rozhranie. Po inštalácii potrebných ovládačov (AI ovládač, rozšírenie pre Steinberg DAW) pripojte MOTIF XF k počítaču pomocou kábla IEEE 1394 a spustite Cubase AI. Ihneď bude rozpoznaný audio I / O MOTIFu XF a zvukový zdroj a jediné, čo musíte potom urobiť, je vybrať MOTIF XF ako šablónu projektu.

Cubase AI - DAW softwarová aplikácia od firmy Steinberg

MOTIF XF prichádza so špeciálnou Yamaha verziou programu Cubase, svetoznámeho DAW softvéru. Cubase AI je postavený na rovnakom jadre ako Cubase 5, ale je naviac upravený pre lepšiu spoluprácu s MOTIF XF. Pre viac informácií navštívte prosím www.steinberg.net.

Vylepšené užívateľské rozhranie

Vylepšené užívateľské rozhranie s mnohými funkciami, ktoré používateľom predtým chýbali, ako napríklad Tap Tempo, editácia bicích v móde mixu a automatické mapovanie samplov. * Navyše nové užívateľské rozhranie s možnosťou voľby farby a pozície kľúčových displejov. * Bude dostupné MOTIF XF od pripravovanej verzie aktualizácie OS (v1.10)

Upozornenie pre obchodníkov: Popisy na stránke www.bigmusic.sk sú chránené autorskými právami a ich kópie sú neoddeliteľnou súčasťou notárskej zápisnice uloženej dňa 25. 3. 2011 v notárskom centrálnom registri listín pod č. N 179/2011, NZ 10841/2011, NCRls 11107/2011. V prípade, že na svojich internetových stránkach použijete popisy produktov zo stránky www.bigmusic.sk, je potrebné uviesť pôvodný zdroj s textom: Popis produktu pochádza zo stránky www.bigmusic.sk, pričom www.bigmusic.sk musí byť aktívny odkaz. V opačnom prípade ide o porušenie predpisov o pravidlách hospodárskej súťaže ako aj o porušenie autorského zákona.

Rozmery/Hmotnosť

Rozmery Šírka 1 439 mm
Výška 168 mm
Hĺbka 466 mm
Hmotnosť Váha 28.9 kg

Ovládanie

KlaviatúraPočet kláves88
TypBalanced Hammer Effect Keyboard (Initial Touch/Aftertouch)

Generátor tónov

Generátor tónovAWM2, with Expanded Articulation
Maximálna polyfónia128 záznamov
Multi Timbral Capacity16 Parts (internal), Audio Input Parts (A/D, FW*) *1 stereo Part
Wave741 MB (when converted to 16-bit linear format), 3 977 waveforms
ZvukyPreset: 1 024 Normal Voices + 64 Drum Kits GM: 128 Normal Voices + 1 Drum Kit User: 128 x 4 (Bank 1: original, Bank 2 - 4: selected and copied from Preset bank) + 32 Drum Kits (No. 1 - 8: original, No. 9 - 32: selected and copied from Preset bank)
PerformanceUser: 128 x 4 (up to 4 parts)
Filter18 typov
EfektyReverb x 9 types, Chorus x 22 types, Insertion (A, B) x 53 types x 8 Parts (up to 16 units), Vocoder x 1 (uses both Insertion Effect A and B blocks), Master Effect x 9 types (Preset settings for parameters of each effect type are provided as templates; total 320) Master EQ (5 bands), Part EQ (3 bands, stereo)

Sequencer

Kapacita záznamovApprox. 130 000 záznamov
Note Resolution480 ppq (parts per quarter note)
Maximálna polyfónia124 záznamov
Tempo (BPM)5 - 300
Song recording typeReal time replace Real time overdub (with the exception of the Pattern Chain) Real time punch in/out (Song only)
Zvukové stopyPattern: 16 Phrase tracks Pattern Chain: Pattern track, Tempo track, Scene track Song: 16 sequence tracks (Loop on/off can be set for each track), Tempo track, Scene track
Piesne64 Songs, Mixing Voices: 16 Voices per Song and up to 256 Voices for all Patterns, Mixing Templates: 32 for all Songs and Patterns
Vzory64 Patterns (x 16 sections), Measures: 256 maximum Mixing Voices: 16 Voices per Pattern and up to 256 Voices for all Patterns Mixing Templates: 32 for all Songs and Patterns
Frázy User Phrases: 256 per Pattern
ArpeggioPreset: 7 881 types User: 256 types *MIDI Sync, MIDI transmit/receive channel, Velocity Limit, and Note Limit can be set.
Scene Memory5 per Song
Sequence formatsOriginal format, SMF format 0, 1 (Format 1 load only)

Sampling

SampleUp to 128 Waveforms (Multi Samples) Up to 256 Key Banks per Waveform Up to 512 Key Banks
Vstupy pre samplovanieAnalog input L/R, Stereo output (Resampling) FW (available when the FW16E has been installed)
A/D konverzia24-bit, 64x oversampling
D/A konverzia24-bit,128x oversampling
Bity samplovania16
Frekvencia samplov44.1kHz, 22.05kHz, 11.025kHz, 5.5125kHz (Stereo/Mono) Sampling Frequency via FW (when the FW16E has been installed): 44.1kHz (fixed)
Pamäť pre sampleInternal SDRAM: 128M
Dĺžka sampluMono: 32 MB Stereo: 64 MB
Trvanie samplu44.1kHz: 6 min. 20 sec. 22.05kHz: 12 min. 40 sec. 11.025kHz: 25 min. 20 sec. 5.0125kHz: 55 min. 40 sec. *Mono/Stereo
Formát samplovOriginal format, WAV, AIFF

Ostatné

MasterUser: 128 *8 Zones (Master keyboard settings), Assignable Knob/Slider settings, Program Change Table
Sequence Software compatible with the Remote Control functionFor Windows: Cubase 4 - 5, SONAR 5.2 - 8 For Mac: Cubase 4 - 5, Logic 7.2 - LogicStudio, Digital Performer 5.1 - 6 *Functions to be controlled differ depending on the software.
ControllersPitch Bend wheel, Modulation wheel, Ribbon Controller, Assignable Control Sliders x 8, Assignable Knobs x 8, Assignable Function buttons x 2, Data dial
Display320 x 240 dot, 5.7 inch graphic color backlit LCD
ConnectorsOUTPUT L/MONO, R (standard phone jack) ASSIGNABLE OUTPUT L, R (standard phone jack) A/D INPUT L, R (standard phone jack) DIGITAL OUT PHONES (standard stereo phone jack) FOOT CONTROLLER 1, 2 FOOT SWITCH x 2 (SUSTAIN, ASSIGNABLE) MIDI IN/OUT/THRU USB (TO HOST, TO DEVICE) AC IN ETHERNET (100BASE-TX) IEEE1394 (available when the FW16E has been installed)
PríslušenstvoAC Power cord, Owner's Manual, Owner's Manual CD-ROM (containing Reference Manual and Data List), DVD-ROM (containing DAW software)

 

Diskusia

V tejto diskusii zatiaľ nie sú žiadne príspevky